Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwe publicaties-Item

Het sportbeleid voor het hbo (geheel herziene editie) 3 juni 2022

coversportbeleidhboHet sportbeleid voor het hbo bestaat uit acht hoofdstukken. Het begint met een inleidend hoofdstuk over de organisatie van de Nederlandse sportwereld. Daarna volgen drie hoofdstukken over sportbeleid: wat is beleid; geschiedenis van het sportbeleid; huidig sportbeleid NOC*NSF, rijksoverheid en gemeenten. Vervolgens vier hoofdstukken over onderwerpen die het sportbeleid in Nederland raken: sportparticipatie, de sportvereniging, sociale functies van sport; sport, commercie en media.

Elk hoofdstuk eindigt met een paragraaf voor didactische verwerking:  vragen, opdrachten en debatstellingen. De theorie wordt verhelderd aan de hand van praktijkvoorbeelden (cases) die betrekking hebben op sportbeleid. Om zelfstandig studeren te vergemakkelijken is een uitgebreide index opgenomen.

Het boek is geschikt als leermiddel bij cursussen over het leergebied ‘sportbeleid’ op sportgerelateerde hbo-opleidingen, zoals voor sportkunde, sportmarketing, sportmanagement, sporteventmanagement, bewegingsonderwijs, sportcommunicatie en sportjournalistiek. De uitgave is ook bruikbaar als achtergrond voor professionals die werkzaam zijn in sportorganisaties en niet-sportorganisaties met sport als middel.

Titel: Het sportbeleid voor het hbo (geheel herziene editie)
Auteurs: Jan de Leeuw, Janneke Aussems, Bart van Bezooijen en Jeroen Weijermars
Adviseurs: Nout van Beckhoven, Thijs Kemmeren en Martijn Musters
Prijs: € 33,95
Uitgever: Arko Sports Media
Bestellen: klik hier

« terug