Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwe publicaties-Item

10 kilometer hardlopen 25 november 2021

coverhardlopenTrainingsprogramma naar een wedstrijd van 10 kilometer

In het boek '10 kilometer hardlopen' staat een trainingsprogramma over 26 weken om hardlopers voor te bereiden op het lopen van een goede 10 kilometer. Het programma bouwt stap voor stap op en omvat drie trainingen per week (twee is al voldoende).

'Ik geef al vijftien jaar twee keer in de week looptraining', zegt Faas. ‘In de corona-lockdown kwam dat ineens stil te liggen. In die periode heb ik de leden van mijn trainingsgroep ‘op afstand’ begeleid, met een wekelijks bericht over de looptraining die ze individueel zouden kunnen doen. Na de lockdown heb ik al dat materiaal omgewerkt naar dit boekje.’

Naast het trainingsprogramma geeft Maarten Faas in informatieve korte hoofdstukjes uitleg over de trainingsleer. Wat weten we over goed trainen voor hardlopen?
‘De trainingen zijn bedoeld voor mensen die hardlopen leuk vinden, dat elke week twee of drie keer doen of willen gaan doen, vooral om fit en in conditie te blijven, maar het ook leuk vinden om zo nu en dan aan een prestatieloop mee te doen’, aldus Faas.

Het is heel geschikt voor beginnende hardlopers die voor het eerst willen trainen voor een 10 kilometerwedstrijd. Voor meer ervaren hardlopers is het trainingsschema ook goed bruikbaar, bijvoorbeeld door alleen de laatste 14 weken te gebruiken.

Het trainingsprogramma is gevarieerd en uitdagend. Faas: ‘Mijn belofte is dat als je de trainingen consequent en serieus volgt, je makkelijk een 10 kilometerwedstrijd uitloopt en waarschijnlijk in een snellere tijd dan eerder.’

Over de auteur
Maarten Faas (1957) studeerde klinische en orthopedagogiek in Utrecht en Leiden en werkte in de jeugdzorg en het (speciaal) onderwijs. Hij liep zijn eerste hardloopwedstrijd in 1984. Al jaren is hij looptrainer en praktijkbegeleider (licentie Atletiekunie) bij Run2gether in Ede. Faas is supporter van het gericht toepassen van de basisprincipes van effectieve duurlooptraining. Ook van het integreren van krachttraining in de loopsport. Bovendien is hij een pleitbezorger van gecontroleerd trainen met een hartslagmeter. Eerder schreef hij o.a. Heerlijk hardlopen en Hoe word ik een goede hardlooptrainer?

Titel: 10 kilometer hardlopen
Subtitel: Trainingsprogramma naar een wedstrijd van 10 kilometer
Auteur: Maarten Faas
Uitgever: SWP
Prijs: € 12,95  
Pagina's: 82
ISBN: 9789085601746
Meer informatie en/of bestellen: klik hier

« terug