Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwe publicaties-Item

Over stressregulatie en coaching 29 april 2021

Serveren met matchpoint tegen of een nagenoeg foutloze race moeten rijden omdat degenen voor jou een topprestatie hebben neergezet. Herkenbare situaties in de sport die leiden tot het ervaren van druk en in sommige gevallen zelfs stress.

stressWaar druk niet per se slecht is en zelfs de prestaties kan verhogen, zien we dat het omslagpunt naar stress er vaak voor zorgt dat een sporter zijn taak niet optimaal kan uitvoeren. In dit boek nemen Gijs Visser en Laura Jonker de lezer mee in wat het verschil is tussen druk en stress, hoe stress ontstaat en wat je als coach kunt doen om je sporters te leren stress te herkennen en ermee om te gaan. Het boek richt zich op coaches die met sporters werkten én op coaches in andere vakgebieden die sportminded zijn.

Blokkades opheffen
Bezield door sport en het plezier ervan hebben Gijs Visser en Laura Jonker zich in hun werk verdiept in hoe ongezonde stress bij sporters kan ontstaan en wat de weg is om voorbij blokkades en verstarring weer te genieten van sport en optimaal te presteren. Beide schrijvers delen inzichten die ze in de loop van de jaren hebben opgedaan in het begeleiden van sporters en coaches. Ze verdiepen zich in de aspecten die rondom stress bij sporters kunnen spelen en brengen onder woorden hoe tussen gezonde prestatiedruk en stress enerzijds en ongezonde of traumatische stress anderzijds maar een heel dunne scheidslijn lijkt te bestaan.

Het boek gaat verder dan hoe prestaties te verbeteren door stress te reguleren. Het is een aanbeveling voor betrokken coaches en sporters om stagnerende stresservaringen om te zetten in succeservaringen en daarmee het beste uit zichzelf te halen. Daarmee vormt dit boek een aanvulling voor eenieder die (top)sport beoefent en/of begeleidt.

Titel: Over stressregulatie en coaching
Auteurs: Gijs Visser en Laura Jonker
Uitgever: Arko Sports Media
Prijs: € 21,75
Bestellen: klik hier
« terug