Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwe publicaties-Item

Winnaars van Vandaag 4 december 2020

'De gemiddelde voetbalorganisatie is een grote rokende puinhoop' - Een rondetafelgesprek met trainers, bestuurders en wetenschappers

Toon Gerbrands, Louis van Gaal, Peter Bosz en 17 anderen laten in Winnaars van Vandaag hun licht schijnen over de Nederlandse voetballerij. Winnaars van Vandaag is een boek waarin op basis van interviews met bewezen succesvolle bestuurders, trainer-coaches en wetenschappers opvallende conclusies worden getrokken over de belangrijke thema’s in de voetballerij.

coverwinnaarsHoe kijken neurowetenschappers Erik Matser en Ben van Cranenburgh naar talent? Wat vinden coaches als Gertjan Verbeek en Co Adriaanse van de verhouding tussen trainer-coach en technisch directeur? Hoe bouw je volgens professor Mark van Vugt en veelbesproken bestuurder Joop Munsterman een goede organisatie en waarom heeft de meest succesvolle Nederlandse coach Ton Boot het bij presteren over ‘het genezen van sporters van het virus van de maatschappij’?

Boodschap
Als je niet duidelijk weet waar het rendement zit, zal succes wegblijven. Dat is wel de
belangrijkste boodschap van dit boek. In Winnaars van Vandaag wordt ingegaan op het
presteren van een team, het herkennen en ontwikkelen van talent, het neerzetten van een innovatieve organisatie en de rol van de media. Wijze lessen, doordachte visies, wisselende ervaringen en interessante anekdotes passeren de revue, uitmondend in 14 conclusies.

In 2016 publiceerde de KNVB het rapport ‘Winnaars van morgen’. Maar waar zijn de winnaars van morgen gebleven? Het rapport is in een la verdwenen. Als daar iets duidelijk uit is geworden, is het dat de meute simpelweg niet tot oplossingen komt. En dus de titel Winnaars van Vandaag, dat wars is van onze poldercultuur en juist te rade gaat bij bewezen experts.

Op niveau meepraten
Winnaars van Vandaag is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de voetbalwereld of geïnteresseerd in het reilen en zeilen in de voetballerij en op niveau willen meepraten. Winnaars van Vandaag gaat voorbij het resultaat van het afgelopen weekend en voorbij de borrelpraat in de diverse voetbalpraatprogramma’s. Toon Gerbrands over dit boek: 'Zoveel interessante inzichten van interessante mensen. Het voegt iets toe aan onze voetbalwereld.'

Titel: Winnaars van Vandaag
Auteurs: Roy de Vos & Tom Wilms
Uitgegeven: in eigen beheer
Pagina's: 270
ISBN: 9789464025972
NUR: 488
Prijs: € 21,95
Online bestellen: klik hier

« terug