Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwe publicaties-Item

WINNEN & WINSTEN in de sportbusiness 11 november 2020

Sport raakt aan de ziel van onze nationale en vooral persoonlijke identiteit. Het is meer dan een bijzaak geworden – we wijden een groot deel van ons leven aan sport. Dit heeft nieuwe geldstromen op gang gebracht, die soms botsen met de passie, het fanatisme en de emoties van sportliefhebbers.

coverWINNENDit boek gaat in op de mythes en retoriek die telkens terugkomen in alle lagen van de sportbusiness. Het duikt in de business van professionele competities, grootschalige evenementen, het Nederlands elftal, sportverenigingen en de besparingen in de gezondheidszorg. Juist door het gebruik van economische analyses leert de lezer hoe met de beperkte middelen zo veel mogelijk nut voor onze samenleving wordt gerealiseerd. Hoe die samenleving kan winnen met financiële én maatschappelijke winsten.

Over de auteur
Jelle Schoemaker is als sport- en beweegeconoom al meer dan tien jaar werkzaam in de sport als onderzoeker, consultant en docent. Hij is verbonden aan het Sports & Economics Research Centre (SERC) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) waar hij sportorganisaties en lokale overheden adviseert hoe ze de economische en maatschappelijke waarde van sport kunnen vergroten.

Titel: WINNEN & WINSTEN in de sportbusiness
Auteur: Jelle Schoemaker
Uitgever: Arko Sports Media
Prijs: € 19,95
Bestellen: klik hier

« terug