Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwe publicaties-Item

De psychologie van de topsporter 7 oktober 2020

De psychologie van de topsporter is de geheel herziene editie van het gelijknamige boek dat in 2012 door LannooCampus is gepubliceerd. Het boek is voornamelijk gebaseerd op de (auto)biografieën van deelnemers aan de Olympische en Paralympische Spelen. De geselecteerde citaten laten het belang zien van psychische factoren bij topprestaties. Ze getuigen van de vele facetten van mentaal sterk zijn, in denken, in voelen en in gedrag. Wat topsporters daarover gezegd of geschreven hebben, heeft Bert De Cuyper in een sportpsychologisch perspectief geplaatst. Het boek is alfabetisch opgebouwd: van de A van Aandacht tot de Z van Zwart gat. Enkele van de onderwerpen die achtereenvolgens aan de orde komen zijn blessures, conflicten, herstel, karakter, nederlagen, trauma’s en woede.

coverdecuyperDe getuigenissen en ervaringen in dit boek zijn leerrijk en motiverend voor prestatiesporters die het beste uit zichzelf willen halen. Maar ook coaches, studenten bewegingswetenschappen of sportgeneeskunde, sportpsychologen, voedingsdeskundigen en fysiotherapeuten in de sportwereld kunnen er hun voordeel mee doen. Tot slot is dit boek ook geschikt voor iedereen die geboeid is door topsportprestaties en door de mensen die zulke prestaties leveren.

De Cuyper doceerde sportpsychologie aan de KU Leuven aan masterstudenten training en coaching, en aan toekomstige fysiotherapeuten en sportartsen. Als professor emeritus is hij academisch verantwoordelijke voor de Opleiding Praktijkgerichte Sportpsychologie.

Titel: De psychologie van de topsporter
Auteur: Bert De Cuyper
Uitgever: 2010 Uitgevers
ISBN: 978-94-90951-57-3
Uitgave: paperback, full-colour
Afmetingen: 17 x 24 cm
Aantal bladzijden: 228
Prijs: € 24,95
Bestellen: klik hier

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst