Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwe publicaties-Item

Bruut 8 april 2020

Olympisch kampioen Sharon van Rouwendaal (1993) zwemt vanaf haar jonge tienerjaren 90 kilometer per week. De ultieme beloning volgt in 2016 met de olympische titel op de 10 kilometer openwaterzwemmen in Rio de Janeiro. Op haar route naar olympisch goud neemt Sharon nooit de makkelijkste afslagen. Ze verlaat op 13-jarige leeftijd haar ouderlijk huis in Frankrijk waar ze een groot deel van haar jeugd woont. Ver weg van haar familie trekt ze in bij haar Franse zwemcoach. Tot verbijstering van Sharon wordt deze coach aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van een andere zwemster.

coverSharonOp school voelt de eigenzinnige Sharon zich een buitenbeentje. Ze wordt gepest en heeft een juffrouw met losse handjes. In haar moeilijke Franse jeugdjaren vormen zwemmen én atletiek haar houvast. Sharons grote talent voor beide sporten leidt tot jaloezie en haat en nijd, maar ze laat zich er niet door afleiden.

Medogenloos
Sinds 2013 traint de topzwemster in Zuid-Frankrijk bij coach Philippe Lucas die bekendstaat om zijn meedogenloze trainingsregime. Met de onvoorspelbare Lucas aan de badrand moet Sharon iedere dag zien te overleven. De psychologische spelletjes van de coach stuwen haar tot grote hoogte, maar leiden ook tot fikse ruzies. Dankzij haar vele successen weet Sharon waar ze het allemaal voor doet.

‘Bruut’ is een indringende kijk in een wreed topsportbestaan. Auteur Natasja Weber is sportjournalist bij het Eindhovens Dagblad. Namens de regionale dagbladen en AD Sportwereld volgt ze alle grote zwemtoernooien.

Titel: Bruut
Auteur: Natasja Weber
Uitgever: Edicola
Prijs: € 21,95
Omvang: 256 pag.
Binding: paperback
ISBN: 9789493160408
Bestellen: klik hier

« terug