Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwe publicaties-Item

Je hebt er oog voor | Arbitrage in de sport 29 september 2016

Elke sportliefhebber heeft wel een mening over de scheidsrechter, official of jury die een wedstrijd leidt of beoordeelt. Maar weinigen beseffen wat het vak inhoudelijk, planmatig en vaak ook conditioneel verlangt om op niveau te komen en blijven.

cover_Je-hebt-er-oog-voorIn het boek 'Je hebt er oog voor' wordt de lezer een kijkje gegund achter de façade van een dikwijls bekritiseerde expertise. Scheidsrechter, officials en juryleden die op nationaal, internationaal en olympisch niveau vaak een miljoenenpubliek dienen, delen hun ervaringen.

Björn Kuipers bijvoorbeeld vertelt over de toegevoegde waarde van het leidinggeven in teamverband. Yolande Brada, projectleider voor innovatie bij de hockeybond, vertelt hoe de KNHB al in een vroeg stadium anticipeert op de grote vraag naar scheidsrechters.

En voormalig internationaal rugbyscheidsrechter Sean Mallon vindt dat de arbiter een wedstrijd moet faciliteren, niet als agent, maar als manager. Uiteraard komt ook de opkomst van nieuwe technieken, zoals het hawk-eye-systeem en de videoscheidsrechter, aan bod.

Titel: Je hebt er oog voor
Ondertitel: Arbitrage in de sport
ISBN: 9789071902215
Prijs: € 16,75
Omvang: 152 pagina's
Uitvoering: gebrocheerd
Bestellen: klik hier

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst