Skip Navigation LinksHome-Nieuws-De Stelling-Item

Het argument van Ireen Wüst om het a.s. EK schaatsen in Rusland te boycotten snijdt hout: 'Misschien moeten we als Nederland een keer een statement maken' 9 december 2014

« terug

Reacties: 3

Jan Kallenbach
09-12-2014

Ireen heeft helemaal gelijk... en zij heeft ook nog eens recht van spreken én het komt nog goed uit ook...dus doen!

Russische sport is nog steeds een staatszaak...(zie de recente Duitse dopingverhalen) en deze Russische staat laat zich nog steeds weinig gelegen liggen aan haar eigen mensen en het belang van andere mensen!

Sport als propagadamiddel!... Laat het propagandamiddel maar eens in omgekeerde richting werken en moge door deze boycot de Russische bewustwording worden vergroot over hun politieke en sportieve prestaties in deze wereld!

Klaas Faber
09-12-2014

Zie ook:

 

http://www.trouw.nl/tr/nl/13948/Marijn-de-vries/article/detail/3806175/2014/12/08/Nu-is-het-aan-de-sporters-om-een-vuist-te-maken.dhtml

 

"Het liefst zou ik niet meer met Russinnen koersen. Het liefst zou ik willen dat sportbonden wereldwijd zeggen: we gaan de competitie niet meer aan met bewezen bedriegers. We willen pas weer met jullie te maken hebben als dat afschuwelijke systeem van gedwongen dopinggebruik en terreur is afgebroken."

 

Daar ben ik het volledig mee eens. Vanuit hun zorgplicht zouden sportbonden actief moeten worden.

 

Terug naar de stelling. Een boycot door sporters? Vorige week woensdag liet Cees-Rein van den Hoogenband zich in het AD kritisch uit over het voorgenomen late tijdstip van de Olympische finales in Rio. De wetten van de commercie bepaalden dat. Hij begrijpt niet dat zwemmers en coaches niet protesteren.

 

Van den Hoogenband voegde daar tamelijk nuchter aan toe: "Als de zwemmers en coaches het goed vinden, vind ik het ook best."

 

Tsja, het meerendeel van de sporters wil 'gewoon' sporten. Dat is immers hun tweede natuur. Ik zou dan ook liever zien dat sportbestuurders een standpunt innamen dat 'hout snijdt'.

Loek Jorritsma
09-12-2014

Vergeet ook NOC*NSF en de Rijksoverheid niet. Want door de ambitie van beiden om bij de top10 te horen, moeten ook zij vaststellen dat hierdoor aan de voorwaarden van een 'gelijk speelveld' niet wordt voldaan. Dat betekent dat ook NOC*NSF en de rijksoverheid hun counterparts ter verantwoording dienen te roepen. Die verantwoordelijkheid dienen ze nu te nemen. Want wie zwijgt stemt toe.

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst