Skip Navigation LinksHome-Nieuws-De Stelling-Item

De reactie van Max Verstappen na de race is ook door een oranje bril niet goed te praten... 13 november 2018

'De reactie van Max Verstappen na de race (het opzoeken van Ocon en vluchten van podium) is natuurlijk ook door een oranje bril niet goed te praten...' Dat vindt Guus Pennings. Bron: Twitter (voor beelden van de confrontatie met Ocon klik hier)

« terug

Reacties: 8

Frank van den Wall Bake
12-11-2018

'Ben ik niet met je eens Guus. De passie en de emotie die blijken uit zijn reactie behoren nu juist tot de eigenschappen die hem groot maken' (bron: Twitter)

Astrid Cevaal
13-11-2018

Sportgrootheden zouden frustratie op andere wijze moeten kunnen ventileren, niet op deze kinderachtige manier. 

Ted van der Meer
13-11-2018

Ik raad iedereen aan om de column van Thijs Zonneveld in het AD te lezen > https://www.ad.nl/home/schande-onze-max-wordt-van-alle-kanten-tegengewerkt~a30329e6/
De tekst is uiterst cynisch maar volledig to the point. Hij wijst erop dat het een schande is dat niet iedereen opzij gaat voor Max, die toch de heiligheid zelf is. Ook weet hij fijntjes te vermelden hoe het grootste deel van het journaille voortdurend meehuilt in het bos.

Ik heb de beelden gezien en ik twijfel eraan of het wel de schuld van die ander was, maar dat doet er eigenlijk niet toe. In de Formule 1 heb je nu eenmaal botsingen en botsinkjes.

Verstappen moet eens volwassen worden en ze niet als een 'cry baby' gedragen. En NOS Studio Sport zou er goed aan doen om te stoppen met de grootste fan van Verstappen, Jan Lammers. Louis Dekker (Langs de lijn) is veel objectiever; ik zou 'm meteen contracteren, ook voor tv.

John Volkers
13-11-2018

Ik ben het met Ted van der Meer eens: dat kleutergedrag mag wel eens achterwege blijven. Heb er zonder die term een bijdrage voor de NSP-nieuwsbrief over geschreven. Lastig om te gaan met een vedette (want dat is ie) die de echte volwassenheid nog niet heeft bereikt. Althans die van grown up sportsman. Pas dan kan ie wereldkampioen worden. Die titel van Sportman van het Jaar in 2016 kwam dan ook veel te vroeg. Je moet sportman zijn in elk facet van het vak. De jonge Robben zouden we ook nooit gekozen hebben, de latere Arjen natuurlijk wel. 

marco kooiman
13-11-2018

Het verbaast me dat Frank van den Wall Bake dit soort gedrag goedkeurt en juist waardeert omdat Max hier zijn passie en emotie de vrije teugel geeft. Ik lees die waardering terug bij veel meer reacties op ons aller wereldwijde medium. Sommigen doen er graag nog een schepje bovenop: "Hij gedraagt zich nog netjes, als ik hem was, nou jonguh, dan had ik hem dus ....". 

Volgens mij is er iets aan de hand met de heldenverering in de topsport en met wat dat soms met de topsporter doet. Is het gezond om iemand zo op een voetstuk te plaatsen dat al zijn/haar gedrag wordt geprezen? Ook als dat -onder normale omstandigheden- nogal agressief en onsportief overkomt? 

Het beperkt zich ook niet tot de topsport, maar is het in de politiek, de muziek en op allerlei andere terreinen niet anders: heldenverering met in het slechtste geval ongebreideld narcisme tot gevolg.

 Zouden topsporters -vaak toch al niet de meest sociale karakters, want goed in focussen en rigoreus wegsnijden wat niet naar het heilige doel leidt- hier extra gevoelig voor zijn?

Dankmar Caderius van Veen
14-11-2018

Na het terugzien van de beelden ben ik er niet van overtuigd dat die Fransman überhaupt fout zat. Verstappen probeert buitenom in te halen en is er nog niet voorbij en ramt die Fransman door naar binnen te komen...

Verder denk ik dat het verstandig van de beste man zou zijn om bij zichzelf te rade te gaan. Vooropgesteld; reuze knap wat hij op jonge leeftijd al heeft bereikt en de potentie laat zien dat zijn limieten nog niet bereikt zijn. Echter, de Verstappens staan nu niet echt bekend om hun zelfkritische blik... M.a.w. de schuld wordt wel erg vaak bij iets of iemand anders gezocht. Dit gekoppeld aan de, internationaal bekende, Nederlandse arrogantie maakt dit hem een onplezierig persoon en iemand die het succes niet écht gegund wordt.

Echte winnaars zorgen ervoor dat ze zelf optimaal, naar de beste mogelijkheden, gesteld staan voor een wedstrijd. Natuurlijk tonen zij best eens emotie, maar tonen zich wel waardige verliezers (hoe vervelend ook voor een topsporter). Dit werkt zo in de topsport, maar ook in het gezinsleven, bedrijfsleven, verenigingsleven, etc.

Als Nederlanders kunnen wij alleen maar hopen dat Max dat uithangbord gaat zijn dat hij graag wil zijn, maar dat wel met waardigheid en respect doet...

Frank van den Wall Bake
14-11-2018

Wat velen lijken te vergeten dat de internationale jury (stewards) Ocon een zware straf gaven.  Dus de vraag wie was schuldig bij het incident op het circuit is daarmee meer dan beantwoord.  Daarna de houding van Ocon (meewarig glimlachje en roepen dat het de schuld van Max was) lijkt ook door velen genegeerd te worden.  I rest my case.

marco kooiman
14-11-2018

Ja Frank, 'het ligt aan de ander', dat is ook een klassieker. Een beetje zelfreflectie bij zowel topsporter als zijn fans zou veel schelen en beiden worden er waarschijnlijk niet slechter van. Ik houd van passie en eigenzinnigheid, maar het is natuurlijk geen vrijbrief voor horkerig of egocentrisch gedrag.

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst