Skip Navigation LinksHome-Nieuws-De Stelling-Item

Wanbeleid in de top van de organisatie (KNVB) heeft wel/geen invloed op de prestaties op de werkvloer (Nederlands Elftal) 5 september 2016

« terug

Reacties: 5

Frank Brilman
06-09-2016

Wel!

Thijs Ronhaar
06-09-2016

Ja! Trainer zonder ervaring aanstellen is niet best voor een nationale team

Peter Siebesma
06-09-2016

We hebben het (te) gauw over wanbeleid. Er gingen dingen niet goed maar er moesten ook dingen gebeuren (die wel goed gingen). Elke grondige verandering in een organisatie brengt onrust met zich mee. Het is vaak niet anders. Dat beinvloedt in dit geval altijd ook de spelers. Maar hoe dichterbij in de organisatie de onrust is gelocaliseerd (trainers bijv.), hoe sterker die invloed is. Het al dan niet goed presteren als elftal hangt vooral af van de kracht van het elftal zelf. Het is een teken van kracht als men ondanks turbulentie in de top toch goed blijft presteren.

Felix Jongbloed
06-09-2016

Neemt u mij niet kwalijk meneer Siebesma, maar élke nuancering van de puinhoop die de KNVB ervan gemaakt heeft is volkomen misplaatst. 'Wanbeleid', het is het enige juiste woord dat hier van toepassing is. En dan weten we waarschijnlijk nog niets eens de helft. Lokhorst, Van Oostveen, Van Praag: zij en verschillende andere verantwoordelijken hebben gefaald met een hoofdletter F, moeten zich schamen met een hoofdletter S en hebben wanbeleid gevoerd met een hoofdletter W. Analyse van de situatie in Zeist heeft met 'resistance to change' niet zo veel te maken, ook al zou u dat vanuit uw vakgebied natuurlijk graag zo zien.

Peter Siebesma
06-09-2016

Beste Felix Jongbloed. Begrijp je reactie en deel die ook op heel wat punten. Weet ook dat er van alles mis gegaan is en nog steeds gaat. Ik ben altijd geneigd om absolute termen te nuanceren (is wat anders dan afzwakken!). Ik kijk hier óók en vooral naar nieuwe impulsen om orde op zaken te stellen. Van Breukelen is net met zijn klus begonnen. Iedereen riep dat er nou eens wat gebeuren moest. Gaat dat té rigoreus dan is het ook niet goed. Van Breukelen heeft een eigen benaderingwijze, heeft beginnersfouten gemaakt (heeft dit toegegeven) maar hij moet wel de kans krijgen.  Maar of Blind crediet heeft bij jou of bij mij(.....?) Eerlijk gezegd vrees ik voor de resultaten van vanavond. En voor mij staat dit los van de KNVB-perikelen aan de top.

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst