Skip Navigation LinksHome-Nieuws-5 vragen aan...-Item

5 vragen aan Bob van Oosterhout, sportmarketeer en directeur van Triple Double 2 november 2010

Ruim dertien jaar geleden richtte Bob van Oosterhout sportmarketingbureau Triple Double op. Samen met Norberth Korsmit en Michel van Grunsven staat hij aan het hoofd van het twintig koppen tellend bedrijf dat inmiddels een imposante lijst met klanten heeft waaronder: Philips, Bavaria, Ernst & Young, Unibet, Perry Sport, Ricoh, PSV, NOC*NSF, ABN*Amro, Essent, Liga, AON en DELA. Passie voor sport en creativiteit staan voorop bij het bureau dat gevestigd is in het Brabantse Deurne. Van Oosterhout is daarnaast mededirecteur van promomarketingbureau Opvallers, lid van het BNR sportpanel, juryvoorzitter van de SponsorRingen Sport en hij schrijft wekelijks de column ‘Show me the money’ in het gratis dagblad Metro.

door: Babette Dessing | 2 november 2010

1. In dit voorjaar ben je uitgeroepen tot sportmarketeer van het jaar 2009. Wat maakt iemand volgens jou een goede sportmarketeer?
“Eigenlijk is dat een combinatie van eigenschappen. Het belangrijkst is dat je een enorme passie voor sport hebt, want plezier staat centraal. Maar daarnaast moet je de gave hebben om via sport bepaalde commerciële doelstellingen die het best bij het bedrijf passen te bepalen én te vertalen. Je moet dus goed kunnen inschatten wat klanten willen en naar ze luisteren. Hard werken is ook van belang. Ikzelf sta geen seconde stil. Ik lees over sport(marketing), praat erover of kijk erna en ben continu met mijn vak bezig. Of een specifieke opleiding belangrijk is? Dat vind ik minder relevant. Of je nu Speco, de NHTV in Breda of een sportmarketingopleiding in Amsterdam hebt afgerond, het is meer het type mens dat iemand voor Triple Double tot een goede sportmarketeer maakt. Je moet proactief, gepassioneerd, ondernemend en creatief zijn.”

“Bovendien is een goed team waarbinnen je functioneert eveneens van groot belang. Ik ben sportmarketeer van het jaar geworden, met name dankzij de rest van het team van Triple Double; Norberth Korsmit en Michel van Grunsven in het bijzonder. Wat voor eigenschappen mij daarnaast tot sportmarketeer van 2009 hebben gemaakt? Ik denk dat ik de taal van de sport spreek. Gezien mijn achtergrond als basketballer (Van Oosterhout speelde anderhalf jaar in Kansas City/VS, red.) weet ik wat sporters willen, maar ook wat de sportsector zelf vraagt en wat klanten willen zien. Bovendien ben ik geen gecompliceerd mens; ik weet waar ik naar toe wil en wat mijn zwakke kanten zijn. De dingen die ik niet zo goed kan, laat ik dan ook uitvoeren door mensen die daar juist in excelleren. Maar dat zegt misschien ook iets over de ondernemer en teamplayer in mij.”

2. Triple Double timmert de laatste paar jaar goed aan de weg. Zo lanceerden jullie onlangs Team Liga, ontwikkelden jullie Bavaria United en sleepten jullie een sponsorschap van AON en Manchester United binnen. Is de kans op een prestigieuze opdracht groter naarmate je er meer gehad hebt?
“Je hebt inderdaad wel te maken met een sneeuwbaleffect. Voordat een nieuwe klant met je in zee gaat, wil diegene toch weten wat je voor andere merken hebt bedacht en hebt opgeleverd. Voor Triple Double waren de volleybalsponsoring door DELA en de Coach-campagne die we voor Ernst & Young hebben ontwikkeld en die in 2008 de SponsorRing Sport won, belangrijke opdrachten. Sindsdien zijn we nog regelmatig betrokken bij opdrachten die voortkomen uit onder andere het partnership met NOC*NSF. Een andere aansprekende case was de Svenergy-campagne rondom Sven Kramer voor Essent in de periode van de Olympische Spelen in Vancouver. Op dit moment is de virtuele club Bavaria United een uitblinker. Hierin maakt Bavaria gebruik van de sponsorrechten bij PSV en zo weet de bierbrouwer amateurverenigingen in het zuiden van ons land aan zich te binden. Amateurclubs die Bavaria schenken, worden automatisch lid van Bavaria United en zij worden dan voorzien van leuke acties en gadgets. Denk bijvoorbeeld aan een coach-clinic met Fred Rutten of een scheidsrechtersclinic van Mario van der Ende. Intussen zijn er al zo’n 200 amateurclubs aangesloten.”

3. Eind oktober vloog je samen met  voormalig toptafeltennisster Bettine Vriesekoop naar China voor het WK Tafeltennis en daarna vervolgde je je trip om aanwezig te zijn bij het WK Damesvolleybal in Japan. Een typische week voor je?
“Mijn week ziet er nooit hetzelfde uit. De ene keer verschijn ik drie keer in de week op kantoor en de andere week ben ik er maar een halve dag. Vaak ben ik de deur uit om klanten, sporters, media of bestuurders te bezoeken of ben ik onderweg naar een sportevenement in Nederland of elders ter wereld. Eigenlijk kan ik wel zeggen dat ik non-stop met Triple Double bezig ben. Naar China vloog ik overigens omdat Triple Double de marketing en sponsoring van het WK Tafeltennis 2011 in Rotterdam mag ondersteunen. Nu denk je misschien, tafeltennis in Nederland dat is toch niet zo’n grote happening. Maar dit evenement wordt straks gevolgd door de Chinese staatstelevisie. Dat betekent dat elke dag ongeveer 200 miljoen Chinezen de televisie afstemmen op het WK. In China voerden Bettine Vriesekoop, Ruud van der Knaap - eveneens van Triple Double - en ikzelf daarom veel gesprekken en woonden we presentaties bij van bedrijven en organisaties die het WK Tafeltennis als platform willen gebruiken voor commerciële uitingen. Daarna vloog ik door naar Japan om de Nederlandse volleybaldames die worden gesponsord door DELA - één van onze klanten - aan te moedigen. Ook daar heb ik niet alleen genoten van de sport, maar heb ik automatisch nieuwe contacten aangeboord.”
 
4. Een aanzienlijk deel van de ploeg van Triple Double is bij elk groot sportevenement aanwezig. Hoe belangrijk is dat volgens jou?
“Dat vind ik enorm belangrijk. Triple Double vraagt heel veel van zijn medewerkers. Onze mensen werken elke week over en op vrijdagavond is het niet: ‘Tot maandag!’, maar: ‘Naar welk sportevenement ga jij dit weekend?’ Dat gaat automatisch, ze willen altijd het beste doen voor hun klanten en gaan voor de welbekende Amerikaanse extra mile. Om de medewerkers voor die inzet te belonen, is het bij ons gebruikelijk dat iedereen meegaat naar grote evenementen. Zo zijn we met z’n allen naar de Olympische Spelen in Peking, de Winterspelen in Vancouver en ook naar het WK in Zuid-Afrika gegaan. Dat geeft iedereen ontzettend veel energie en dat zorgt weer voor een goed resultaat bij klanten, want zij voelen die energie ook. Het is voor mij altijd weer ontzettend leuk om te zien hoe het met ons team gaat als we op zo’n groot sportevenement zijn. We genieten van de sport, maar bouwen tegelijkertijd aan de relatie met sporters, organisatoren en andere bedrijven die daar zijn. En zo worden onze medewerkers bekende gezichten in de markt en leggen we de basis voor nieuwe opdrachten. In deze economisch krappe tijd houden veel bedrijven en dus ook bureaus de hand op de knip en besparen ze op dit soort uitjes, maar ik denk dat het voor ons juist business garandeert.”

5. Waar gaat Triple Double de komende jaren naar toe?
“We zijn druk bezig met het bekijken hoe we de beleving van onze klanten nog meer kunnen vergroten en de relatie nog scherper kunnen stellen. Laatst hadden we een brainstorm in een hutje op de hei in Schoorl en daar hielden AZ-directeur Toon Gerbrands en basketbalcoach Ton Boot een motiverend verhaal over hoe we kunnen bereiken wat we voor ogen hebben. Het ultieme doel van Triple Double is om als merk verder te groeien door de kwaliteit te leveren van een marktleider met de sympathie van een underdog. We zijn immers jarenlang de underdog geweest en hebben moeten opboksen tegen grote bureaus, maar we willen onze mentaliteit - waarbij de klant altijd koning is en de normen en waarden van de sport worden gerespecteerd - graag behouden.”

“Zelf zou ik me in de toekomst naast sportmarketeer graag doorontwikkelen naar een sportbestuurlijke functie. Daarbij denk ik niet aan een amateurclub, maar aan een serieuze functie bij een grote organisatie. Ik denk dat iedere sportmarketeer uiteindelijk het liefst zelf centraal op het voetbalveld, basketbalveld of ijsbaan had willen staan.”

« terug

Reacties: 1

Thieu van Oosterhout
11-10-2018

Hr. van Oosterhout, al jaren ben ik bezig met de genealogie Van Oosterhout. En ben benieuwd of ik u ergens in onze familie (die ik heb teruggevonden in 1640) ergens kan plaatsen. Daarom ben ik zoekende en hoop dat u contact met me op wil nemen via teeveo@gmail.com 

Bij voorbaat mijn hartelijke dank!!

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst