Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Tips voor inrichting accommodaties-Item

Nieuw product | Tear Aid: scheur in bal of mat nu snel geplakt 17 augustus 2010

Hoe vaak gebeurt het niet: een kunststof bal raakt lek door prikkelstruiken of er komt een scheur in een turnmat door een onhandige opruimactie. Tot voor kort werd de bal weggegooid en moest de mat een dure reparatie ondergaan. Dat is verleden tijd met Tear Aid: een uniek product waarmee gaten en scheuren aan sportproducten direct gerepareerd worden.

Tear Aid is geen simpel product maar afkomstig uit de ruimtevaart. Daar is het uitgebreid getest en goed bevonden. Het is een compacte oplossing om gaten en scheuren te dichten. Zonder geknoei met lijm of lange droogtijden. De samenstelling is dusdanig dat de kleefstof op het folie doordringt in het onderliggende materiaal en zo een hechte verbinding vormt.

Oersterk
De gebruikte transparante folie is oersterk. De plek van de reparatie wordt dus geen zwakke plek. Omdat het folie dun en transparant is, valt het nauwelijks op en doet het geen afbreuk aan de gebruikseigenschappen.

Rekbare oplossing
Tear Aid is niet alleen sterk maar ook nog eens flexibel. Daardoor is het ook toepasbaar op materialen die luchtgevuld zijn. Het materiaal rekt mee met het groter worden van de bal, opblaasbare boot of het springkussen.

Twee varianten
Tear Aid is er in twee varianten. Type A is geschikt voor alle producten met uitzondering van PVC. Denk daarbij aan canvas matten, leerdekken van springkasten, luchtbedden, tentdoek, plastic speelgoed. Type B is alleen geschikt voor PVC materiaal. Hiermee kunnen bijvoorbeeld vinyl turnmatten, opblaasboten, grote spelballen en springkussens gerepareerd worden. Type A en B kunnen daarnaast ook gebruikt worden bij producten van roestvrij staal, aluminium en polyester.

Praktische sets
De inhoud van de reparatieset bestaat uit een reparatiepatch van 30 x 8 cm, één verstevigingsdraad (voor scheuren aan randen), vier alcoholdoekjes voor het reinigen van de ondergrond en een gebruiksaanwijzing. Voor grootgebruikers is er van de beide typen ook nog een rol verkrijgbaar van 150 x 8 cm.

Snel gebruiksklaar
Tear Aid is niet alleen sterk en rekbaar maar ook nog eens snel aan te brengen: ontvet de ondergrond met een alcoholdoekje, even laten drogen, reparatiepatch aanbrengen, goed aandrukken en klaar. Type A heeft een directe hechting van negentig procent en na één uur van honderd procent. Type B is direct gebruiksklaar en heeft na 24 uur volledige hechting.

Duurzame oplossing
Tear Aid repareert waterdicht, luchtdicht, verkleurt niet en droogt niet uit. Het is extreem sterk, blijft elastisch en biedt geen tijdelijke maar een permanente oplossing. Een bal, mat of luchtkussen met een scheur zou tot voor kort normaal gesproken weggegooid worden, maar kan nu na de Tear Aid reparatie weer gewoon ingezet worden.

Meer weten?
Meer informatie over deze unieke reparatiesets? Bekijk Tear Aid in de Nijha webshop of neem telefonisch contact op met Nijha: 0573-288 555 of info@nijha.nl.
« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst