Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Tips voor inrichting accommodaties-Item

Product uitgelicht | Smart Discs maken reactiespelen extra interessant 13 november 2018

Deze rubriek wordt verzorgd door Nijha
Nijha faciliteert bewegen in de breedste zin van het woord. Als ontwerper en inrichter van beweegruimtes en producent en leverancier van sporttoestellen, speeltoestellen en sport- en spelmaterialen staat het bedrijf middenin de wereld van sport en bewegen. In deze rubriek beantwoordt Nijha veelgestelde vragen over de inrichting van binnensportaccommodaties en beweegruimtes in de buitenlucht en/of beschrijft nieuwe en innovatieve producten.

Binnen het bewegingsonderwijs en de sport wordt steeds meer gebruikgemaakt van technologie. Naast de inzet van de tablet om groepen zelfstandig te laten werken of videofeedback voor reflectie op eigen handelen zijn er diverse interactieve systemen die direct bij beweegactiviteiten ingezet kunnen worden. In eerdere artikelen zijn de Ledsreact en de Fitlight Trainer toegelicht. Dit keer de Smart Discs, een uitdagend en snel inzetbaar systeem met voorgeprogrammeerde activiteiten. Snel inzetbaar binnen onderwijs, therapie en sport.

De Smart Disc-set bestaat uit tien interactieve discs. Deze worden geactiveerd via de (draadloze) bediening in de opbergkoffer. Er zijn meerdere activiteiten voorgeprogrammeerd zodat een activiteit snel opgestart kan worden. Het is een kwestie van aanzetten, activiteit selecteren en het spel kan gespeeld worden. Geen wachttijden of moeilijke uitleg.

De interval tussen het oplichten van de discs zorgt voor een hoge bewegingsintensiteit

XL38TipsAccosSmartDiscs-setEenvoudig spelprincipe
De essentie van de Smart Discs is simpel: de interactieve disc kleurt groen of rood op waarna deze uitgetikt moet worden, daarna kleurt een andere disc op. Op het scorebord is de stand real time te volgen. Een spel wordt gespeeld op een aantal hits of op basis van tijd. Spelvormen zijn individueel of in teams te spelen. De interval tussen het oplichten van de discs zorgt voor een hoge bewegingsintensiteit.   

Er zijn zes voorgeprogrammeerde activiteiten die bediend worden vanaf het scorebord dat weggewerkt is in de kofferdeksel. Er kunnen diverse spel- of reactievormen gedaan worden. Door te variëren in onderlinge afstand tussen de discs, met meerdere teams te spelen en opdrachten aan te passen, kan er genoeg gevarieerd worden. Daar raken lesgevers en spelers niet op uitgekeken. Zeker niet omdat de discs een groot bereik hebben: 40 à 50 meter vanaf de koffer waarin de bediening zit.

Elke activiteit kan met of zonder geluid gespeeld worden, daarbij is het volume instelbaar. Bij veel spelvormen zorgt geluid voor extra beleving. Elk spel heeft een eigen geluid, daarnaast zijn er vier themageluiden. Kortom, keuze genoeg. Naast het vergroten van de spelbeleving maakt het geluid ook duidelijk dat een disc goed is uitgetikt. 

De discs zijn spatwaterdicht en gemaakt van sterk kunststof. Dat maakt ze geschikt voor binnen- en buitengebruik

Nog meer mogelijkheden met accessoires
XL38TipsAccosSmartDiscs-actieDe Smart Discs worden bij een activiteit op de grond, tafel, bank of springkast gelegd. Het is ook mogelijk om de discs op een standaard hoogte te leggen. Daarvoor zijn speciale 70 centimeter hoge pilonnen ontwikkeld. De disc wordt op de pilon gelegd en daar bovenop komt een kap. Deze voorkomt dat de disc tijdens een activiteit verschuift of valt. Hierdoor kunnen trainingsvormen goed gestandaardiseerd worden, ook omdat de pilonnen stevig staan. Daarnaast zijn er disc-houders waarmee de disc opgehangen kunnen worden aan de muur, in een net of in een klimrek. Naast uittikken kunnen de discs dan ook met een bal, pijl, baseballknuppel of ander object uitgetikt worden.

Binnen en buiten te gebruiken
De discs zijn spatwaterdicht en gemaakt van sterk kunststof. Dat maakt ze geschikt voor binnen- en buitengebruik: van gymzaal tot gang en van schoolplein tot sportveld. Het is ook geschikt voor toepassing in de lessen bewegingsonderwijs, tijdens de sporttraining, bij BSO-activiteiten of door de buurtsportcoach bij activiteiten in de wijk.

De tien Smart Discs, oplader en scorebord zitten in een flight-case: een koffer die tegen een stootje kan. Het geïntegreerde scorebord is op deze manier goed beschermd. Onder de koffer zitten uitklappoten. Hierdoor is bij activiteiten het scorebord ook vanaf afstand goed te zien. En opruimen gaat snel: na een activiteit de discs in de uitsparingen schuiven, scorebord vastzetten, deksel dicht en de Smart Discs set is klaar voor transport. De set is gecertificeerd volgens NEN-EN 14960.

Meer weten?
De Smart Discs geven een extra dimensie aan veel reactie- en coördinatiespellen. Wil je meer weten? Bel dan met Nijha 0573-288 555 of stuur een mail naar info@nijha.nl.

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst