Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Tips voor inrichting accommodaties-Item

Product uitgelicht | Bewegen aan tafel krijgt nieuwe dimensie met Doe-kleden 1 december 2015

Deze rubriek wordt verzorgd door Nijha
Nijha faciliteert bewegen in de breedste zin van het woord. Als ontwerper en inrichter van beweegruimtes en producent en leverancier van sporttoestellen, speeltoestellen en sport- en spelmaterialen staat het bedrijf middenin de wereld van sport en bewegen. In deze rubriek beantwoordt Nijha veelgestelde vragen over de inrichting van binnensportaccommodaties en beweegruimtes in de buitenlucht en/of beschrijft nieuwe en innovatieve producten.

Ouderen in een verpleeghuis brengen veel tijd door aan tafel. Gezien de hoge mate van inactiviteit onder ouderen is er genoeg reden om te bekijken of de tafel breder ingezet kan worden voor activering. En dat kan! Met de nieuwe Doe-kleden krijgt 'bewegen aan tafel' een nieuwe dimensie. Daarnaast zijn de Doe-kleden ook prima inzetbaar bij MBvO-activiteiten of op de basisschool in de onderbouw.

XL41-TipsAccosDoekaarten-1De Doe-kleden bieden tal van mogelijkheden om alleen, samen met anderen of onder begeleiding te bewegen aan tafel. Spelenderwijs oefenen de deelnemers de fijne motoriek, werken zij aan de oog-handcoördinatie en trainen ze hun geheugen. Daarnaast ervaren ze natuurlijk dat bewegen ook heel leuk en gezellig is.

Meerdere uitvoeringen
De Doe-kleden zijn verkrijgbaar in vier uitvoeringen. Iedere uitvoering heeft een eigen design en biedt uiteenlopende spelmogelijkheden. Van mikspellen en woordzoekers tot geheugentraining en traditioneel ganzenbord. Er is altijd een Doe-kleed dat past bij de wensen en mogelijkheden van de deelnemers.

Hygiëne
De mogelijkheden van de Doe-kleden beperken zich niet tot binnenshuis. De kleden kunnen ook prima buiten gebruikt worden als groepsactiviteit of wanneer de (klein)kinderen op bezoek komen. Alle Doe-kleden zijn uitwasbaar en zijn dus prima bestand tegen een regenbui of plakkerige kinderhandjes.  

Professionals, familie en vrijwilligers kunnen direct met de Doe-kleden aan de slag

Direct aan de slag met spelmaterialen en spelkaarten
Ieder Doe-kleed komt met een set spelmaterialen en spelkaarten. Deze bieden inspiratie voor zowel de professionals als familie en vrijwilligers. Zij kunnen direct met de Doe-kleden aan de slag waardoor deze de hele dag door ingezet kan worden. Het spelmateriaal is afgestemd op de spel- en oefenvormen van het kleed en op de spelkaarten staat een variatie aan spelideeën en oefeningen.

XL41-TipsAccosDoekaarten-2

Toepassing binnen MBvO
Door het Doe-kleed op de vloer te leggen zijn diverse uitdagende MBvO-activiteiten mogelijk. Van mikactiviteiten met pittenzakken, het overstuiten van ballen tot coördinatie-oefeningen. Deze kunnen prima gecombineerd worden met geheugenoefeningen. De spelkaarten geven alle informatie.

Doe-kleden zijn ook inzetbaar bij groep 1 tot en met 3 van de basisschool

Toepassing binnen de onderbouw
Doe-kleden zijn ook inzetbaar bij groep 1 tot en met 3 van de basisschool. Voor de kleuters zijn er activiteiten rond kleurherkenning en fijnmotorische oefeningen. Bij groep 3 kunnen Doe-kleden ingezet worden bij woord- en rekenspelletjes. Voordeel van het Doe-kleed is dat bewegen en cognitieve activiteit gecombineerd worden. Onderzoek heeft uitgewezen dat dat een positieve uitwerking heeft op de verwerking van de aangeboden lesstof.

XL41-TipsAccosDoekaarten-3

Praktische uitvoering
Alle Doe-kleden hebben een afmeting van 110 x 190 cm en zijn voorzien van een antislip onderzijde. Hierdoor liggen de kleden stabiel zowel op tafel als op de grond. Bovendien is het materiaal weerbestendig en rafelvrij. Niets staat een intensief gebruik van de Doe-kleden in de weg.

Meer informatie
Lees meer over de Doe-kleden en de verschillende uitvoeringen. Heeft u aanvullende informatie nodig, bel dan met 0573-288 579 of stuur een mail naar sjoerd.van.den.akker@nijha.nl

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst