Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Sportarchitectuur-Item

Sportcomplex Drieburcht | Architectonisch hoogstandje in Tilburg 18 februari 2014

In Tilburg-Noord is het architectonisch zeer opvallende Sportcomplex Drieburcht sinds 21 december jl. geopend voor het publiek. Het gebouw is ontworpen door VenhoevenCS architecture+urbanism. Op de website van dit architectenbureau wordt de atmosfeer van het gebouw omschreven als 'urban theatre'.

Het gebouw bevat drie zwembaden (totale oppervlakte van 3100 m²), een sporthal (2500 m²), een fitnesscentrum met welnessvoorzieningen (2400 m²), een Sport BSO (Buiten Schoolse Opvang), horeca en vergaderruimte. Het totale sportcomplex telt drie verdiepingen, heeft een inhoud van 12.500 m³ en is 22 meter hoog.

3 zwembaden
Er is een sportbad (met duikplank) dat voldoet aan de FINA B norm. En er zijn twee doelgroepenbaden, waarvan een met een spectaculaire glijbaan. Samen hebben de drie zwembaden een totale oppervlakte van 3.100 m² .

Het sportbad zal gebruikt worden door acht verenigingen met in totaal 2000 leden. De verenigingen kunnen er onder meer wedstrijdzwemmen, waterpoloën en onderwaterhockeyen. Ook voor de doelgroepenbaden is veel belangstelling. Negen verenigingen met in totaal 600 leden zullen hiervan gebruik gaan maken.

Naast de zwembaden komt er nog een whirlpool en stoomcabines. Voor de mindervaliden zijn speciale voorzieningen aangebracht. Zo beschikt de Drieburcht over aangepaste kleedruimtes en liften.

Sporthal
De sporthal is 2.500 m² groot. De sportvloer meet liefst 28 x 48 meter en is hiermee geschikt voor zowel top- als breedtesport. Er kan onder meer volleybal, badminton en basketbal worden gespeeld.

Zo´n elf verenigingen met in totaal 1200 sporters en vele trouwe supporters gaan gebruik maken van de sporthal.

Fitness
Sportinstituut Ooms gaat in Drieburcht een fitnesscenter exploiteren van liefst 2.400 m², met de nieuwste fitnessapparatuur en ontspannende welnessvoorzieningen. Daarnaast beschikt Sportinstituut Ooms over een aparte Dojo-ruimte. Dit wordt de thuishaven voor zeven vechtsportverenigingen met samen ongeveer 500 leden. Ook komt er een moderne danszaal.

Kinderopvang
Binnen Sportcomplex Drieburcht is 200 m² gereserveerd voor buitenschoolse kinderopvang in combinatie met sport, aangeboden door BSO Kinderstad.

Horeca & vergaderruimte
Met een goede horecavoorziening en een vergaderzaal is Drieburcht ook uitermate geschikt voor het houden van feestjes en evenementen, seminars, lezingen en vergaderingen. Vanaf de tribune en vanuit de horeca hebben de bezoekers een prachtig uitzicht op het zwembad.  

Voor een visuele, kleurrijke impressie van 'Sportcomplex Drieburcht' klik hier

Object: Sportcomplex Drieburcht
Ontwerp: VenhoevenCS architecture+urbanism
Oplevering: 21 december 2013
Voor meer informatie: klik hier
« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst