Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Nieuw leiderschap in sport-Item

‘Wil je geen bestuurlijk mannenbolwerk? Dan moet je zelf wat doen’ 24 januari 2019

door: Nelleke van der Heiden | 24 januari 2019

Volleybalster Iris van Maurik (32) is net toegetreden tot het bondsbestuur als regiovoorzitter West van Nevobo. Haar eerste vergadering moet nog komen - en ze moet de regio nog leren kennen -  dus nu al zeggen wat ze daar allemaal wil bereiken, is wat vroeg. Maar met haar toetreden tot het bestuur zorgt ze in elk geval al wel voor meer diversiteit. 

IrisVanMaurik-1 copy“Toen ik op de vacature reageerde, dacht ik wel: ‘Volleybal is voornamelijk een vrouwensport en in het bondsbestuur zitten alleen maar mannen.’ Als ik daar wat van vind, moet ik bereid zijn zelf wat te doen om daar verandering in te brengen.”

En dat deed Iris van Maurik. Ze was op dat moment al ruim 2,5 jaar voorzitter van Volleybal Vereniging Utrecht. “Daar zit één wat oudere man in het bestuur. De rest is even oud of jonger dan ik.” Belangrijk, want bestuur moet een afspiegeling zijn van wie er volleybalt, vindt ze. 

Strategische vraagstukken
Waarom zij zich al jaren opwerpt als bestuurder? “Ik noem het geen bestuurlijke ambitie, maar ik ben inderdaad al wel lang bij het bestuur betrokken. Ik vind het leuk om na te denken over strategische vraagstukken, trok dingen naar me toe die passen bij een bestuurslid. Dan word je op een gegeven moment gevraagd.” Dat ze daar destijds 'ja' op zei, betreurt ze vier jaar later geenszins. “Het is heel leuk, ik geniet ervan iedereen op zaterdag weer enthousiast bezig te zien. Dat hebben we toch maar mooi voor elkaar gekregen.” 

“Als voorzitter sta ik tussen de leden, niet erboven. Dan zijn mensen ook sneller bereid om iets op te pakken”

Over de vraag of er ook wel eens iets frustrerend is, moet ze heel lang nadenken. “Nee, ik ben niet zo’n gefrustreerd type. Natuurlijk zitten er wel uitdagingen in een vrijwilligersorganisatie. Je kan als bestuur een bepaalde kant op willen, maar als de vrijwilligers dat niet willen, wordt het lastig om het voor elkaar te krijgen. Ze krijgen er niet voor betaald, dus kunnen ze makkelijk zeggen: we doen het niet.”
IrisVanMaurik-3
Tussen de leden
Gelukkig heeft Van Maurik dat niet vaak meegemaakt. Misschien dankzij haar bestuursstijl bij VV Utrecht. “Ik vind het belangrijk om in verbinding te blijven met de mensen voor wie ik het doe. Als bestuur kijken we naar wat de behoeften zijn van onze leden, hoe we het sportplezier zo groot mogelijk kunnen houden. We hebben ogen en oren open voor wat er speelt onder de leden. Als voorzitter sta ik tussen de leden, niet erboven. Dan zijn mensen ook sneller bereid om iets op te pakken.”

Van Maurik denkt wel dat de bestuursstijl in de loop der tijd is veranderd. “Toen ik zelf alleen speler was, wist ik niet wie er in het bestuur zat. Ik denk dat een groot deel van de leden mij nu wel kent. We hebben 670 leden, natuurlijk zitten daar nog wel mensen bij die mij niet kennen. Zaterdag zei nog iemand tegen me: ‘Oh, speel jij ook bij VV Utrecht?’ Maar we doen veel aan de zichtbaarheid. Zo lopen we ook wel in jasjes met ‘bestuur’ erop rond.” Van Maurik realiseert zich dat ze mazzel heeft met het jonge bestuur van VV Utrecht. “We zijn ook een jonge vereniging. En heb je eenmaal één of twee jonge mensen in het bestuur, dan spoort dat anderen weer aan om zich ook aan te sluiten.” 

“Ik vond het leuk om te horen wat voor vraagstukken er spelen bij bijvoorbeeld kaatsen of turnen”

IrisVanMaurik-2Nyenrode
Om een nog betere sportbestuurder te worden, volgde ze afgelopen zomer het NextGen Sports Leaders-programma van Nyenrode Business Universiteit. De volleybalbond had haar gevraagd of het iets voor haar was. Dat was het. Ze ging erheen met het idee om contact te krijgen met andere bestuurders en kennis en ervaring uit te wisselen. “Ik vond het leuk om te horen wat voor vraagstukken er spelen bij bijvoorbeeld kaatsen of turnen. Ook daar haal je iets uit wat binnen je eigen praktijk toepasbaar is.” 

En ze wilde niet alleen iets halen uit haar eigen en andermans ervaring, maar ook kennis opdoen die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek. “En ik heb veel gehad aan het coachingsgesprek met een coach die zelf het Sports Leadership Program van Nyenrode had gevolgd. Zij liet me inzien dat je het niet alleen moet willen doen, dat je een bondgenoot moet vinden met wie je samen energie kunt creëren.”

“Ik weet nu nog niet wat er speelt in bijvoorbeeld Den Haag of in de kop van Noord-Holland”

Stokje overdragen
Of ze die nieuwe inzichten ook kan gebruiken bij Nevobo? Daar zal een deel vergelijkbaar zijn, maar deels wordt het ook anders. De zichtbaarheid die ze als voorzitter zo belangrijk vond, daar wil ze zich bij Nevobo ook op focussen, maar dat zal lastiger zijn omdat je daar meer op afstand zit. 

“Hoe ik dat ga inrichten? Ik ben wel van plan om in de regio met de verschillende clubs kennis te maken. Ik weet nu nog niet wat er speelt in bijvoorbeeld Den Haag of in de kop van Noord-Holland.” Ze zal de nieuwe uitdagingen nog een paar maanden combineren met het voorzitterschap van VV Utrecht. Omdat die combinatie eigenlijk niet kan, zal haar voornaamste taak daar nu zijn om het stokje netjes over te dragen aan haar opvolger. 


Sports Leadership Program
logoNyenrode175x103KaderNIEUW2018Nyenrode Business Universiteit biedt sinds drie jaar het Sports Leadership Program aan. Tijdens deze opleiding maken sportprofessionals kennis met een innovatieve denkwijze gecombineerd met een academische benadering omtrent leiderschap in sport. De kernvraag van het programma is: ‘Hoe kunnen we jou helpen om een blijvende impact te maken in de sportwereld?’

Inmiddels hebben ruim vijftig deelnemers dit programma voltooid, onder wie directeuren en commissarissen van voetbalorganisaties, oud-wereld- en olympisch kampioenen, topcoaches, directeuren van wielerploegen en professionals met een andere sportachtergrond. De komende maanden worden diverse docenten, alumni en partners van het programma geïnterviewd over het onderwerp ‘Nieuw leiderschap in sport’.

Voor meer informatie over Nyenrode Sports: klik hier

« terug