Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Innovation XL-Item

Sports Tech Campus brengt 2.500 Europese ondernemers bij elkaar 18 juni 2019

door: Arno Hermans

Sport staat tegenwoordig voor veel uitdagingen. Hoe gaan we om met onze steeds veranderende samenleving, onze voortdurende drang naar verbetering en onze behoefte om grenzen te verleggen? Dit is waar ondernemers de toekomst van de sport bepalen. 

Op 4 juni jongstleden werd tijdens het Netherlands Sports Analytics Conference in de Johan Cruijff Arena de Sports Tech Campus gelanceerd. De Sports Tech Campus is 's werelds eerste open platform gewijd aan ondernemers in de sport- en vitaliteitsector. Het is een internationaal platform waar ondernemers en andere belanghebbenden uit de sportwereld elkaar ontmoeten. Het versterkt de internationalisering voor de bedrijven, stimuleert de onderlinge samenwerking en laat zien hoe de bedrijven antwoord bieden op de sportuitdagingen van morgen. 

Wist je dat Nederland meer dan 130 sportstech-bedrijven huisvest?

Het Nederlandse Sport eXperience portretteerde die bedrijven om onder meer bonden, clubs, gemeenten, investeerders, journalisten, ondernemers, studenten en andere sportvertegenwoordigers te ondersteunen. De bedrijven zijn per land gecategoriseerd met hun eigen karakteristieke kenmerken. Op de Sports Tech Campus worden de belangrijkste indicatoren, trends, technologieën, sport, thema's en andere sectoren gepresenteerd. Op deze manier kan men de bedrijven met elkaar vergelijken en het juiste bedrijf vinden. Niet alleen online, ook door middel van events worden de ontmoetingen gestimuleerd. 

XL22InnovationXL-campus-1Nederland voegt meer dan 130 bedrijven toe
Wist je dat Nederland meer dan 130 sportstech-bedrijven huisvest? Het is het eerste land dat van de Campus profiteert. Met bedrijven als 3Dmouthguard, AIONSPORTS, BlackBear, Content Stadium, DashTag, DISQ, Fitmanager, Gymeyes, IPOS Technology, JimFIT, JOHAN Sports, Leading Courses, MyCujoo, Mylaps, Ockyz, P.U.R.E., SciSports, Smartgoals, Ultimateinstability, Usono en nog veel meer is Nederland een echte koploper in de sportstech-industrie. Naast het platform ontmoeten de bedrijven elkaar tijdens de meetups

De Campus bezorgt bedrijven makkelijker nieuwe internationale leads 

Tijdens de eerste meetup op 21 juni ontmoeten tien bedrijven elkaar rondom het thema hockey. Zij maken kennis met elkaar en wisselen van gedachten over hun uitdagingen. Ook worden trainingen aangeboden aan bedrijven over onder meer contracten, financiën en subsidies. En in september zullen ze elkaar ontmoeten tijdens een diner. Buitenlandse organisatoren weten inmiddels de Campus al te vinden. De bedrijven wordt de kans geboden om landen zoals Engeland, Oostenrijk en Zweden te ontdekken. 
Om het Nederlandse landschap volledig in beeld te brengen, worden sportinnovatiebedrijven uitgenodigd om niet alleen de website www.sportstechcampus.com te bekijken, maar ook om een formulier in te vullen waarmee zij zich kenbaar kunnen maken aan de bezoekers van de website. En inmiddels zijn er meer dan honderd unieke bezoekers per dag. 

XL22InnovationXL-campus-22.500 Europese ondernemers
Voor ondernemers is het cruciaal om een internationale focus te hebben. Binnen afzienbare tijd wordt Denemarken als volgende land toegevoegd. Denemarken staat ook bekend om haar innovatieklimaat. Meer dan 100 Deense bedrijven worden opgenomen in de Sports Tech Campus. De verwachting is dat Europa ongeveer 2.500 bedrijven huisvest. Met vertegenwoordigers in Bulgarije, Ierland, Italië, Polen en Turkije lopen inmiddels gesprekken om de Campus nog dit jaar uit te breiden. Voor de bedrijven betekent dit dat de Campus makkelijker nieuwe internationale leads bezorgt. En ook dat innovaties met één druk op de knop inzichtelijk zijn voor alle belanghebbenden in de sportsector. 

Arno Hermans begon in 2015 samen met een aantal andere ondernemers Sport eXperience, een bedrijf dat start-ups in de sport helpt bij hun commerciële ontwikkeling met een uniek dienstenpakket. Voor Sport Knowhow XL schrijft hij op regelmatige basis op prikkelende wijze vanuit het internationale innovatieperspectief over de toekomst van de sport. Niet alleen nieuwe producten en diensten passeren de revue. Ook laat hij zijn licht schijnen over het sportbeleid en ontwikkelingen daarin. Voor meer informatie: arno@sportexperience.org. Zie ook www.sportexperience.org.

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst