Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-De Gezonde Sportkantine-Item

Samenwerking Greenco en Jongeren Op Gezond Gewicht 1 maart 2016

PERSBERICHT

29 februari 2016 – Greenco, eerste teler en verpakker van snackgroenten in Nederland en Jongeren Op Gezond Gewicht hebben de handen ineen geslagen bij het vervullen van de ambitie om Nederlandse sportkantines gezonder te maken. Daartoe ondertekenden Jos van Mil, Managing partner Greenco, en Marjon Bachra, directeur Jongeren Op Gezond Gewicht, op 26 februari een samenwerkingsovereenkomst. De eerste concrete stap is de samenwerking in de pilot met sportgroenten op 200 sportclubs. Zo stimuleert Greenco samen met Jongeren Op Gezond Gewicht een gezonder aanbod in de sportkantine.

Jos van Mil, Managing Partner Greenco: “Er is nu - terecht - steeds meer aandacht voor gezonde voeding. Maar groente is voor veel mensen nog steeds geen vanzelfsprekende keuze, zeker niet als tussendoortje. Daar kunnen wij met de snackgroenten van Tommies echt iets aan doen, juist in de out-of-home kanalen. Sport is daar een uitstekend voorbeeld van. Daarom ben ik zo blij met de samenwerking met Jongeren Op Gezond Gewicht, die al lange tijd de boodschap van gezonde kantines ondersteunt en daar een groot netwerk in heeft opgebouwd. Samen kunnen we veel clubs helpen en daarmee veel mensen bereiken.”

XL25-JOGG-2Marjon Bachra, directeur Jongeren Op Gezond Gewicht, vult aan: “Met elkaar willen we kinderen stimuleren om groente te eten. Daar zetten we echt onze tanden in… Vrijwel geen kind eet genoeg groente, terwijl groente zoveel voedingsstoffen en weinig calorieën levert. Ook in de sportkantine passen snackgroenten als lekker en gezond alternatief.”

Pilot sportgroenten
In het voorjaar van 2016 worden 200 clubs uitgenodigd deel te nemen aan een pilot waarbij de clubs acht weken lang sportgroenten verkopen in de kantine of het clubhuis. Greenco verzorgt daarbij - als ‘supporter’ van de club - tevens al het benodigde promotiemateriaal, organiseert leuke winacties voor teams en stuurt een sample team langs de velden voor een goede lancering. De snackgroenten zijn gepositioneerd als sportgroenten, gepresenteerd en opgesteld als de spelers van Team Tommies, waarbij een unieke verpakking de hoofdrol speelt. Jongeren Op Gezond Gewicht stimuleert alle clubs die bezig zijn met gezond aanbod aan deze pilot deel te nemen, als concrete invulling van de gezonde ambitie.

”Een aantal deelnemende clubs kan rekenen op een echt sponsorschap van Greenco, als dank voor hun vertrouwen in Team Tommies"

Van Mil: “De clubs kunnen met onze producten hun gezonde aanbod aanvullen. Maar daarnaast vinden wij het als bedrijf belangrijk de clubs ook écht verder te helpen op het gebied van gezondheid en voeding. Tot slot kan een aantal deelnemende clubs rekenen op een echt sponsorschap van Greenco, als dank voor hun vertrouwen in Team Tommies.”

Het grote doel is om bij de competitiestart van 2016-2017 bij alle sportclubs in heel Nederland de sportgroenten aan te bieden.

Voor meer informatie: www.tommies.nl/voorjaarspilots-sportclubs

« terug