Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-De blik van buitenstaanders-Item

“Structuur van talloze sportorganisaties zorgt voor stroperigheid” 13 november 2018


Voormalige beleidsbepalers in de sportwereld kijken terug

Ooit werkten zij met volle passie in de sport. Als directeur van een sportbond, als voorzitter daarvan of werkend voor een andere sportorganisatie. Op een zeker moment verlieten zij die sportwereld en kozen ze voor een carrièreswitch naar een ander domein. Waarom maakten zij die stap? Hoe is het hen sindsdien vergaan? Hoe kijken zij terug? Wat kan de sportwereld leren van passanten die nu hun professionele sporen op een ander vlak verdienen?

Vandaag de blik van Marloes van der Laan, voormalig hoofd persvoorlichting bij de KNVB

Curriculum vitae Marloes van der Laan

Werk in de sport

  • 2009-2014: persvoorlichter & hoofd persvoorlichting bij de KNVB

Werk buiten de sport 

  • 2014-2016: communicatiemanager Benelux bij Twitter
  • 2016-heden: communicatiemanager EU bij Uber

1. Waarom heb je destijds besloten in de sportwereld te gaan werken, hoe ben je erin terecht gekomen?
“Ik stond in 2009 nog helemaal aan het begin van mijn carrière. Na mijn studie Communicatiewetenschappen heb ik een jaar bij Philips gezeten om de afstudeerscriptie die ik voor de communicatieafdeling geschreven had, te implementeren. Daar kreeg ik een goed beeld van de verschillende facetten van het communicatievak en kwam ik erachter dat ik mij graag in woordvoering wilde specialiseren. Dit was geen eenvoudige keuze, aangezien deze banen doorgaans alleen beschikbaar waren voor mensen met al enige werkervaring. Toen de functie junior persvoorlichter bij de KNVB voorbij kwam, ben ik er dan ook vol voor gegaan.”

“Zowel de KNVB als Uber hebben - zij het op een andere manier - een grote maatschappelijke impact”

2. Waarom heb je besloten om de sportwereld te verlaten?
“Na 5,5 jaar bij de KNVB wilde ik mijn blik verbreden en ontdekken hoe ik mijzelf verder kon ontwikkelen. De functie communicatiemanager bij Twitter kwam voorbij en ik wilde graag ervaren hoe het zou zijn om voor een techbedrijf te werken en geloofde bovendien erg in het product. Dit neemt niet weg dat de beslissing mij zwaar viel. Deels omdat mijn hart in het voetbal ligt en ik de sport enorm zou gaan missen en deels vanwege de mensen met wie ik dagelijks mocht werken.”

3. Ben je totaal ander werk gaan doen of zijn er in essentie niet zo veel verschillen?
XL38BlikVanBuitenstaanderVanDerLaan-1“Er zijn nagenoeg net zoveel overeenkomsten als dat er verschillen zijn. Zowel de KNVB als Uber hebben - zij het op een andere manier - een grote maatschappelijke impact. Je hebt dan ook dagelijks te maken met een grote druk vanuit de media, een omvangrijk politiek speelveld en diverse externe belangen. Of het nu gaat om matchfixing, fraude of bestuurlijke wanorde; in alle gevallen heb je te maken met crisiscommunicatie en moet je vlot kunnen schakelen met de juiste stakeholders.”

“Dat gezegd hebbende; de invulling van de rol van communicatiemanager verschilt aanzienlijk. Bij mijn overstap van de KNVB naar Twitter een paar jaar geleden merkte ik dat buitenstaanders er vaak klakkeloos vanuit gaan dat de techreuzen een leger aan PR-mensen in dienst hebben: voor elk specialisme een eigen expert. Het tegenovergestelde is echter het geval. Juist deze bedrijven stappen af van de drukbezette communicatieafdelingen en focussen zich in toenemende mate op efficiëntie. Dat is logisch, want het belang van winstgevendheid of een succesvolle beursgang is overal binnen de organisatie voelbaar.”

“Het grootste verschil tussen de sportwereld en Amerikaanse techreuzen als Twitter en Uber is de snelheid waarmee beslissingen worden genomen”

“Techbedrijven zijn daarom meer en meer op zoek naar zogenaamde agile medewerkers die verschillende disciplines beheersen en vlot kunnen schakelen, variërend van crisiscommunicatie tot corporate storytelling en het opzetten en uitrollen van creatieve PR-campagnes. Terwijl de woordvoering bij de KNVB vooral reactief was (u stelt een vraag, wij geven een antwoord), focus ik mij nu vooral op het proactief wegzetten van verhalen en het creëren van ruimte voor datgene waar wij het als organisatie over willen hebben.” 

4. Waarin verschilt meer in het algemeen werken in de sportwereld van werken in je huidige omgeving?
“Het grootste verschil tussen de sportwereld en Amerikaanse techreuzen als Twitter en Uber is de snelheid waarmee beslissingen worden genomen. Ter illustratie: een bedrijf als Uber Eats is in Nederland binnen slechts drie weken uit de grond gestampt en nu -ruim twee jaar later - uitgegroeid tot één van de grootste spelers in Nederland.”

XL38BlikVanBuitenstaanderVanDerLaan-2“Het feit dat je bij een bond te maken hebt met een ingewikkelde organisatiestructuur en een enorme achterban maakt dat je op dossiers waar je juist snel op wilt kunnen schakelen, vaak een pas op de plaats moet maken. Daar komt bij dat het krachtenveld van uiteenlopende politieke belangen vaak groter is dan binnen een commerciële organisatie waar de neuzen doorgaans dezelfde kant op staan.”

“Daarmee wil ik overigens niet stellen dat snelheid per definitie een sleutel is tot succes. In voorgaande jaren heeft Uber ook laten zien dat dat een te sterke focus op (enkel) groei ten koste kan gaan van de relatie met overheden en de wereldwijde reputatie. En dat is zonder meer een harde les geweest.”

5. Zie je ook overeenkomsten tussen je huidige werkomgeving en die van de sportwereld?
“Waar Amerikaanse bedrijven erg goed in zijn, is alle medewerkers achter dezelfde missie te verenigen en een interne community te creëren. In het geval van Uber gaat dat om het realiseren van de toekomst van mobiliteit; of dat nu om zelfrijdende auto’s gaat of vliegende taxi’s. De trots om voor een organisatie te werken en bij te dragen aan een missie die door de hele community gedragen wordt, is iets waar sport en tech zeker raakvlakken hebben.”

“Een succesvol communicatieprofessional moet aan de ene kant tekst en uitleg kunnen geven over dat wat er toe doet, maar ook aandacht kunnen creëren in de media”

6. Als je met de kennis en ervaring van nu terugkijkt naar toen, wat zou je dan anders gedaan hebben toen je nog in de sport werkte?
XL38BlikVanBuitenstaanderVanDerLaan-3“Kort samengevat zou ik van klassieke woordvoering meer verschuiven richting hedendaagse PR en campagnematig werken, iets wat in de ogen van velen enkel thuishoort bij de afdeling marketingcommunicatie.”

“De KNVB herbergt een hoop prachtige verhalen, variërend van dat wat er ieder weekend in het land op de amateurvelden gebeurt tot wat er zich dagelijks afspeelt in het Sport Medisch Centrum in Zeist. Een succesvol communicatieprofessional moet aan de ene kant tekst en uitleg kunnen geven over dat wat er toe doet, maar tegelijkertijd ook aandacht kunnen creëren in de media - en dus niet alleen op de eigen kanalen - voor verhalen die laten zien waar de bond voor staat. Dit betekent dat je van de klassieke woordvoerder een allrounder wilt maken en een afdeling een tikkeltje commerciëler wilt managen op basis van concrete KPI’s en doelstellingen. Los van de waan van de dag; op welke thema’s willen we het komende half jaar inzetten en welke media willen we daarbij betrekken? Op deze manier bouw je aan een langere en meer duurzame relatie met de pers en stel je jezelf in staat om ook te praten over datgene wat er voor de organisatie toe doet.”

“De huidige structuur van talloze sportorganisaties zorgt voor stroperigheid in de besluitvorming, macht van het individu en remt innovatie en ontwikkeling”

XL38BlikVanBuitenstaanderVanDerLaan-47. Aan wie met wie je gewerkt hebt in de sportwereld denk je met veel genoegen terug en waarom?
“Er zijn velen die mij dierbaar zijn, die ik dankbaar ben en met wie ik nog steeds contact heb. Ik denk dat ik een hele hoop mensen tekort doe als ik mij zou beperken tot een shortlist.”

8. Wat kan de sportwereld volgens jou leren van de wereld waarin je nu werkt?
“Het adopteren van versimpelde organisatiestructuren, het stimuleren van ondernemerschap binnen de organisatie en het daarmee bevorderen van innovatie en het inzetten op datagedreven beslissingen en communicatie.”

“De huidige structuur van talloze sportorganisaties zorgt voor stroperigheid in de besluitvorming, macht van het individu en remt innovatie en ontwikkeling. Er werken veel talentvolle jonge mensen in de sport met waardevolle connecties in het bedrijfsleven. Door hen ruimte te bieden om te ondernemen binnen de organisatie stimuleer je innovatie en kun je meer leren van en beter samenwerken met het bedrijfsleven.”

“Mijn hart zal altijd in de sport blijven liggen, maar of het mij ooit nog de juiste uitdaging zal bieden, durf ik niet te zeggen”

“Daarnaast hebben alle leden en fans een smartphone en interacteren zij dagelijks of wekelijks met de club, vereniging of bond. De waarde van deze data wordt nog steeds enorm onderschat. Juist door het inzetten van data-analisten en experts kun je als organisatie je doelgroep leren begrijpen, betere beslissingen maken en leden nog meer aan de club of bond binden.”

9. Denk je ooit nog eens terug te keren in de sportwereld?
“Dat sluit ik nooit uit. Ik word enthousiast van grote uitdagingen; of het nu gaat om het hervormen van het communicatiebeleid of het herstellen van de reputatie. Dat is precies de reden waarom ik 2,5 jaar geleden bij Uber aan de slag ben gegaan. Deze klus is zeker nog niet geklaard, maar terugkijkend op de afgelopen jaren is er een hoop veranderd en het geeft mij voldoening daar een bijdrage aan te hebben mogen leveren. Mijn hart zal altijd in de sport blijven liggen, dat heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken, maar of het mij ooit nog de juiste uitdaging zal bieden, durf ik niet te zeggen.”

Volgende keer in de rubriek 'De blik van buitenstaanders': Marcel Sturkenboom , o.m. voormalig directeur (top)sport bij NOC*NSF
Oproep
Naar wiens carrièreverloop na zijn/haar vertrek uit de sportwereld ben je benieuwd? Wat zou zijn/haar visie op de sportwereld zijn nu hij/zij wat afstand heeft genomen? Kortom, wie zou je graag zien in deze rubriek? Suggesties met namen zijn welkom, stuur ze naar info@skxl.nl o.v.v. 'De blik van buitenstaanders'.

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst