Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars-Agenda item

De Dag van de LO / de Dag van het Sportonderzoek 23 en 24 november 2022

woensdag 23 november: de Dag van de LO
woensdagavond 23 november: de Nacht van het Sportonderzoek (NSO)
donderdag 24 november: de Dag van het Sportonderzoek (DSO)

Op woensdag 23 november en donderdag 24 november 2022 organiseren de Calo van Hogeschool Windesheim en de KVLO de LO- en Sporttweedaagse, in samenwerking met Mulier Instituut en Kenniscentrum Sport & Bewegen. Een multi-event dat in het teken staat van bewegen en sport. Deelnemers kunnen inspirerende praktijksessies en presentaties volgen met recente inzichten uit de onderwijspraktijk en uit praktijkonderzoek. Het thema van deze dag is: Het centrale thema van deze tweedaagse is: Een leven lang bewegen.

dso2022Twee werkvelden staan centraal: Op de eerste dag het bewegingsonderwijs (de Dag van de LO) en op de tweede dag de sport (de Dag van het Sportonderzoek). Wat zijn raakvlakken tussen beide sectoren en welke belangrijke vraagstukken liggen voor ons in de komende jaren? Hoe kunnen bewegingsonderwijs en sport nog meer en beter met elkaar worden verbonden? Hoe bereiken, helpen en motiveren we leerlingen, sporttalenten, maar ook kwetsbare jongeren en potentiƫle afhakers? Abstracts voor de Dag van het Sportonderzoek kunnen hier worden ingediend.

Tussen deze twee events in vindt op woensdagavond 23 november de Nacht van het Sportonderzoek plaats. Deze netwerkbijeenkomst is inmiddels een traditie in de aanloop naar deelname aan de Dag van het Sportonderzoek. Dit maal wordt een informeel programma aangeboden in een theater in de binnenstad van Zwolle.

Locatie: Hogeschool Windesheim, Zwolle
Organisatie: KVLO (22 november) en Calo Windesheim (23 november)
Voor meer informatie: klik hier of hier

« terug