Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars-Agenda item

OldStars Vitaal congres 16 mei 2022

osGrenzeloos ouder worden door samen te bewegen

Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk om fit en vitaal te blijven, juist ook op latere leeftijd. Dat wéten we allemaal, maar hoe kunnen we dit mogelijk maken en samen doen? Daar gaat dit congres - georganiseerd door het Ouderfonds In samenwerking met Kenniscentrum Sport & Bewegen - over. Met inzichten van Prof. Erik Scherder, experts uit het werkveld, beleidsmakers uit de landelijke en lokale politiek, best practices vanuit zorginstellingen en sportverenigingen én uitgebreide netwerkmogelijkheden.

De feiten

  • Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat 65-plussers die regelmatig bewegen een kleinere kans hebben op botbreuken dan leeftijdsgenoten die niet of weinig bewegen.
  • De kans op verschillende chronische aandoeningen is kleiner bij 65-plussers die regelmatig bewegen.
  • En minstens zo belangrijk zijn de sociale voordelen: deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten bevordert sociale contacten en draagt bij aan het voorkomen van eenzaamheid.

Ondanks deze bewezen voordelen van bewegen, bewoog in 2020 slechts 41,9% van de 65-plussers voldoende. Dat is zorgelijk, wat kunnen we daar aan doen? Tijdens dit congres komen deze onderwerpen uitgebreid aan bod met diverse sprekers uit beleid en praktijk.

Met dagvoorzitter Daniel Klijn gaan we in gesprek over de noodzaak om te blijven bewegen ook op hoge leeftijd, voorwaarden en manieren om ouderen in beweging te krijgen én te houden en aan het eind van de dag volgt er een recordpoging met Nederland in Beweging-presentatrice Olga Commandeur om 250 senioren tegelijk in aan het bewegen te krijgen.

Locatie: AFAS Leusden
Tijden: 10.00 - 15.30 uur
Toegang: € 98 (early bird - vóór 22 april - €75)
Aanmelden en meer informatie: klik hier

« terug