Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars-Agenda item

Kennisprogramma Kenniscentrum Sport & Bewegen tijdens Nationale Sport Vakbeurs 2021 10 november 2021

Op 10 november ontdek je bij het speciale podium van Kenniscentrum Sport & Bewegen tijdens de Nationale Sport Vakbeurs 2021 waar jij kunt beginnen met het verduurzamen van de sportaccommodaties in jouw gemeente. En hoe je jongeren kunt binden en behouden bij sport vanuit het pedagogisch sportklimaat. Deelname aan beide kennissessies is gratis.

KC-Programma10:30 uur | Kennissessie Update Routekaart Verduurzaming Sport
Wat is er in anderhalf jaar bereikt? Anderhalf jaar geleden is de Routekaart Verduurzaming Sport ondertekend. Welke initiatieven zijn er genomen en waar gaan we naartoe? Hoe duurzaam is de sportsector? Tijdens deze sessie worden praktische voorbeelden gedeeld en besproken.

11:30 uur | Kennissessie pedagogisch sportklimaat in de gemeente - door Paul van der Meer
Het binden en behouden van jongeren bij sport
Steeds meer gemeenten, zoals de gemeente Arnhem en Den Haag, zetten in op het inzetten van pedagogisch medewerkers om sportverenigingen te ondersteunen in de kwaliteit van het training geven. In deze kennissessie over pedagogisch sportklimaat hoor je hier meer over, zoomen we in op het pedagogisch kompas, de clubkadercoach en gaat het over het binden en behouden van jongeren bij sport.

13:00 uur | Inspiratiesessie Sporthal anno 2030
Wat kun jij doen om jouw sportaccommodatie toekomstbestendig te maken? Vanuit het klimaatakkoord zijn we in 2030 verantwoordelijk voor 49% minder CO2 uitstoot t.o.v. 1990. Tijdens deze sessie hoor je van diverse specialisten waar een toekomstbestendige sportaccommodatie aan moet voldoen, welke eerste stappen je zelf kunt zetten en hoe dat er in de praktijk uitziet.

Bestel je gratis toegangstickets via deze link

« terug