Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars-Agenda item

Cursus Vitaliteit op de werkvloer 29 september, 13 oktober, 3 en 24 november, 15 december

Lesplaats: Fontys Sporthogeschool Eindhoven
Voor meer informatie en aanmelden: klik hier

Gezondheidsbevordering op de werkplek wordt een steeds bekender en belangrijker thema voor werkgevers. Gezonde medewerkers die verantwoorde keuzes maken kunnen hun werkgevers op verschillende gebieden voordelen bezorgen. Denk bijvoorbeeld aan stijgende productiviteit of verzuimkosten die gezonde medewerkers mogelijk kunnen besparen. Met deze cursus zet je de eerste stap naar een gezondere toekomst voor jezelf en jouw collega’s!

Over de cursus Vitaliteit op de werkvloer
De werkplek biedt verschillende mogelijkheden om ‘veel’ extra gezondheidswinst te behalen. Een groot deel van de dag wordt hier doorgaans doorgebracht, waarnaast collega’s als ondersteunende sociale factor ingezet kunnen worden om elkaar op een positieve manier te ondersteunen in de gezonde gedragsintenties. Inzetten op gezondheidsbevordering op de werkplek is essentieel, maar ook complex. Kleine en middelgrote werkgevers hebben vaak minder expertise, capaciteit of middelen in huis om initiatieven te initiëren. Zo is het bezitten van kennis over het samenstellen en uitvoeren van programma’s gericht op gezondheidsbevordering op werkplek essentieel. Wat valt onder gezondheidsbevordering op de werkplek? Hoe ga je hiermee om en hoe pak je dit aan? Hiervoor is deze cursus. Na deze 5-daagse cursus ben je in staat om jouw eigen gezondheidsprogramma binnen jouw organisatie op te bouwen en uit te voeren.

Deelname aan deze cursus leidt tot betere inzichten en kennis over het ontwerpen, implementeren, uitvoeren en evalueren van gezondheidsprogramma’s op de werkplek. De projectmatige aanpak die hierin aangehouden dient te worden staat daarbij centraal. Daarnaast wordt onder andere ingegaan op gedragsverandering, gezondheidscommunicatie en verschillende succesvol uitgevoerde interventies.

Voor meer informatie en aanmelden: klik hier

« terug