Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars-Agenda item

Webinar Sociale Veiligheid 7 juli 2020

Komt pesten, agressie en seksuele intimidatie niet voor bij jouw sportvereniging? Hoe zeker ben je hiervan? En heeft de sportvereniging al VOG's aangevraagd voor de vrijwilligers? Dat kan namelijk gratis, maar dan moet de club wel over een actief preventie- en integriteitsbeleid beschikken.

Wil je hier meer over weten of heb je hier hulp bij nodig, neem dan nu deel aan het interactieve webinar Sociale Veiligheid! De kans dat de leden bij je vereniging blijven is groter wanneer ze plezier ervaren en zich veilig voelen in de vereniging, dan wanneer dat niet (meer) het geval is. Er vinden nu geen wedstrijden en toernooien plaats, maar het ongewenste gedrag is natuurlijk nog niet verdwenen.
centrumveiligesport
Een groot deel van de Nederlanders – bijna 75 procent – krijgt ooit te maken met ongewenst of grensoverschrijdend gedrag. Denk hierbij aan agressie, seksuele intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag. Een sociaal veilig klimaat creëren is noodzakelijk. Als bestuur kun je daarvoor bepaalde maatregelen treffen, zoals het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon, het naleven van gedragsregels of het screenen van trainers en/of vrijwilligers aan de hand van een gratis Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Dit webinar is bedoeld voor bestuursleden en/of vertrouwenscontactpersonen en/of commissieleden van sportverenigingen.

Programma webinar:

  • Leer je wat je kunt doen om aan je leden te laten zien dat je de veiligheid van je leden, vrijwilligers en bezoekers serieus neemt;
  • Bespreken van de mogelijkheden om sociale veiligheid te creëren;
  • Bespreken van o.a. het High5-stappenplan en de Regeling Gratis VOG;
  • Stilstaan bij de meldplicht voor bestuurders en begeleiders;
  • Kennis en ervaring uitwisselen met bestuurders van andere clubs.

Datum en tijd: 7 juli 2020 van 19.30 uur tot 21.00 uur
Om je aan te melden: klik hier

Meer informatie


« terug