Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars-Agenda item

Leergang Sport & Recht bij VU Law Academy 17 november 2020

dinsdag 17 en 24 november, 1, 8 en 15 december 2020, 5, 12 en 19 januari 2021
(data onder voorbehoud van wijzigingen)

VUlawVULA-VU-logo-300x300Leergang Sport & Recht bij VU Law Academy: het belang van een integrale juridische benadering van Sport en Recht

Bent u als advocaat of jurist werkzaam in de sportsector, en heeft u behoefte aan meer overzicht van alle voor u relevante juridische regels? Wilt u meer inzicht in zowel de fundering als ook de praktische toepassing van wetgeving en jurisprudentie binnen de context van sportorganisaties? In de leergang Sport & Recht aan de VU in Amsterdam worden alle juridische vakgebieden behandeld waarmee u in de sportsector te maken kunt krijgen.

Meer dan tien verschillende experts maken u wegwijs in thema's zoals het verenigingsrecht, schadeaansprakelijkheidsrecht, arbeidsrecht en cao, Europees recht en de sport, matchfixing, seksuele intimidatie en nog veel meer. Vanuit ieder vakgebied gaat u aan de slag met zowel de achterliggende theorie als ook de toepassing in de praktijk, zodat u na afloop zelfstandig:

 • vraagstukken van sport en recht kunt analyseren;
 • effectief kunt schakelen tussen de verschillende juridische disciplines;
 • weet welke juridische regels uit de wet voor u relevant zijn;
 • deze regels en de bijbehorende jurisprudentie kunt toepassen.

Uniek aan deze leergang is de focus op samenhang tussen de verschillende juridische vakgebieden, zodat u een (nog beter) overzicht krijgt om de sportsector optimaal te bedienen.

SenRAanbevolen door de Vereniging van Sport en Recht
De Leergang Sport en Recht van de VU wordt aanbevolen door het bestuur van de Vereniging voor Sport en Recht aan haar leden: "Het is een waardevolle postacademische opleiding op het gebied van sport en recht die wordt aanbevolen aan juristen die zich verder willen specialiseren op dit actuele, interessante en belangrijke terrein."

Uitspraken van cursisten in 2019 over deze leergang:  
''Iedereen die werkzaam wil zijn in de sportindustrie kan ik deze leergang aanbevelen.''
''Juridisch inhoudelijk ‘smullen’: perfecte combi werk en sport interesse!''
''Goede praktijkvoorbeelden, leuke wisselwerking tussen de docenten.''
''De integratie/samenloop van civiel-bestuurs- en strafrechtelijke beginselen en uitgangspunten in de sport.''

inschrijvenLeerdoelen en Doelgroepen

Leerdoelen

 • U krijgt meer grip op de (juridische) relatie tussen overheid en de sport, en u bent in staat om overheidsinterventies te beoordelen.
 • U bent op de hoogte van de regelgeving betreffende transfers en overschrijvingen, en u bent in staat om transfers te beoordelen en eventueel te begeleiden.

programmaDoelgroepen
De leergang richt zich op advocaten, juristen bij lokale, regionale of centrale overheid, en op juristen bij een sportbond (bijvoorbeeld bestuursleden van een sportvereniging) of juristen die werkzaam zijn voor een koepel of belangenbehartigingsorganisatie.

Aan de leergang kunnen ook andere academici deelnemen op voorwaarde dat zij door opleiding of werkervaring de leergang op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Dit wordt vooraf beoordeeld aan de hand van het c.v. en eventueel een intakegesprek. Uw cv kunt u mailen naar vulaw@vu.nl

Twijfelt u of u over de juiste voorkennis beschikt voor deze leergang? Neem dan contact op met Monique Becker via m.becker@vu.nl of 020-598 3694 / 020-598 6255.


 • Locatie: hoofdgebouw,Vrije Universiteit Amsterdam, De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam
 • Data: dinsdag 17 en 24 november, 1, 8 en 15 december 2020, 5, 12 en 19 januari 2021 (data onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Tijden:
  • 16.30 - 17.00 uur: ontvangst met koffie en thee
  • 17.00 - 18.30 uur: aanvang programma
  • 18.30 - 19.00 uur: pauze (met uitgebreide snack)
  • 19.00 - 20.30 uur: vervolg programma

Voor meer informatie: leergang Sport & Recht


« terug