Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars-Agenda item

ASM-instructeursopleiding Advanced 21 september 2020

ALO Amsterdam - 21 september, 28 september, 5 oktober & 19 oktober 2020

ASM-instructeursopleiding Advanced voor professionals in de sport, het bewegingsonderwijs, de gezondheidszorg en sector kunst & cultuur


'Ik zag dat het goede voetballers waren, maar nog geen atleten. Alsof ze een mooi stuk op de painao konden spelen, maar nog geen muzikanten waren'

Met deze gedachte begon René Wormhoudt, founder van het Athletic Skills Model, al in 1995 bij AFC Ajax met een andere manier van denken over bewegen. Deze ontwikkeling heeft samen met Prof. dr. Geert Savelsbergh, geresulteerd in een nieuw Nederlands talentontwikkelingsmodel voor het talent van iedere beweger in de sport, de gezondheidszorg, het bewegingsonderwijs en de sector kunst en cultuur.

Door te denken vanuit vaardigheden, concepten en competenties kunnen andere spelvormen, activiteiten, oefenvormen en sporten bijdragen aan een optimale talentontwikkeling. Het Athletic Skills Model® introduceert hiervoor een unieke structuur in veelzijdigheid via Adaptieve Training, Donorsporten en Multisporten. Oplossingen van de ene sport worden bewust en onbewust overgenomen in de andere sport. Hierdoor ontstaan positieve transfers op technisch, tactisch, conditioneel, strategisch en mentaal gebied. Met deze gerichte aanpak kunnen programma’s op maat worden gemaakt voor elke vorm van sport en bewegen, voor iedere beweger en voor elk niveau.

Het ASM is in 2012 gepubliceerd in een Nederlandstalig boek (Wormhoudt, Teunissen, & Savelsbergh, 2012) en in 2018 als Engelstalig boek met uitbreiding (Wormhoudt, Savelsbergh, Teunissen, & Davids, 2018). De grote belangstelling voor het ASM wordt momenteel beantwoord door het opleiden van sportkader en fysiotherapeuten in de ASM Academy, het ontwikkelen van innovatieve trainingsmaterialen, het monitoren van beweegvaardigheid onder jeugd en het ontwerpen van beweegvoorzieningen voor gemeenten, scholen, sportaccommodaties en gezondheidscentra.

Voor meer informatie: www.athleticskillsmodel.nl

ASM Academy
Bij de ASM Academy *) volg je leuke opleidingen vol theorie en praktijk om het ASM toe te passen in jouw trainingen, lessen of behandelingen. Voor de Leraar LO, trainer/coach, beweegagoog, fysiotherapeut, gezondheid sportconsulent, lifestyle coach, bewegingsconsulent, buurtsportcoach, combinatiefunctionaris, vitaliteitscoach, zweminstructeur en bewegingsdeskundige. Gemiddelde beoordeling: 9,2/10

Docenten zijn o.a. de Founders van het ASM:

  • René Wormhoudt (conditietrainer Nederlands Elftal, KNVB)
  • Prof. dr. Geert Savelsbergh (Hoogleraar motorisch leren, prestatie en talentontwikkeling, VU Amsterdam & HvA)

*) De ASM Academy is een CRKBO Geregistreerde instelling


ASM-instructeursopleiding Advanced

Leer vanuit een wetenschappelijke en praktische onderbouwing leuke en kwalitatieve beweegprogramma’s te schrijven voor een op maat gemaakte breed motorische ontwikkeling in de sport, de revalidatie en de gymles. Dit draagt bij aan beweegprogramma’s voor betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier!

De ASM-instructeursopleiding Advanced is het eerste niveau van bekwaamheid in het Athletic Skills Model. Een inspirerende opleiding vol theorie en praktijk voor o.a. de trainer/coach, fysiotherapeut, docent LO, buurtsportcoach, zweminstructeur, vitaliteitscoach, lifestylecoach en bewegingsdeskundige. De opleiding is inclusief Nederlandstalig boek ‘Athletic Skills Model; Voor een optimale talentontwikkeling’ (2012) en werkboek ASM-instructeur Advanced. Na afloop krijgt de deelnemer gratis toegang tot het Athletic Skills Platform met ruim 2.500 video’s, samengesteld door de ruim 1.000 ASM-instructeurs in Nederland.

Voor meer informatie: klik hier

Onderwerpen
Visie ASM, Talentontwikkelingsmodellen, Beweegarmoede, Breed motorische ontwikkeling, Schijf van 10, ASM-bouwstenen voor motorische vaardigheid, coördinatie en fitheid, Transfers of learning, achtergronden en toepassing van motorisch leren en impliciet leren, de groeispurt en Meso-planning toepassing van het ASM.

Accreditaties
Sport: KNVB: 9, KNZB: 3, KNLTB: 18, Nevobo: 10, KNGU: 8, NBB: 10, NHV: 3, NTB: 4, KNSB: 11, KNWU: 8, JBN: Erkende bijscholing, Rugby NL: 18, Atletiekunie: 6, NTTB: Erkende bijscholing TC3, TC4

Fysiotherapie: KRF NL Algemeen fysiotherapie: 47, KRF NL Sportfysiotherapie: 47, Keurmerk Fysiotherapie: 27

Bewegingsonderwijs: Lerarenportfolio beoordeling: ★ 5/5

VERSCHILLENDE LOCATIES

Amsterdam i.s.m. Hogeschool van Amsterdam
Locatie:
ALO Amsterdam
Data: 21 september, 28 september, 5 oktober & 19 oktober 2020
Tijd: 17:00-21:30
Meer info en aanmelden: klik hier


Almere i.s.m. Almere Kenniscentrum Talent (AKT)
Locatie:
Topsportcentrum Almere
Data: 29 oktober, 5 november, 12 november & 19 november 2020
Tijd: 17:00-21:30
Meer info en aanmelden: klik hier


Enschede i.s.m. Sportaal
Locatie:
Sportcampus Diekman
Data: 6 oktober, 13 oktober, 20 oktober & 27 oktober 2020
Tijd: 17:00-21:30
Meer info en aanmelden: klik hier


Eindhoven i.s.m. Fontys
Locatie:
Fontys Sporthogeschool
Data: verplaatst i.v.m. covid-19. Inschrijving nog open.
Tijd: 17:00-21:30
Meer info en aanmelden: klik hier

« terug