Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars-Agenda item

Nationaal Zwembadcongres 2020 - UITGESTELD 8 april 2020

Dit congres zou worden gehouden op woensdag 8 en donderdag 9 april a.s. maar is uitgesteld tot een nader te bepalen datum

Het thema van dit tweedaagse congres is ‘Een leven lang zwemmen’. Met o.m. deskundige sprekers en interactieve sessies.

Een leven lang zwemmen is een speerpunt van veel gemeenten en zwembadexploitanten en verenigingen. Elke levensfase kent echter nieuwe en andere mogelijkheden, uitdagingen en beperkingen om actief te zijn én te blijven.

Life events markeren vaak de overgang naar een andere levensfase en bepalen zelfs de structuur van iemands leven. Naar de middelbare school gaan of naar een andere stad om te gaan studeren, voor het eerst vader of moeder worden, of bijvoorbeeld een chronische aandoening krijgen. Dit soort ervaringen hebben allemaal invloed op het sport- en beweeggedrag van mensen.

Inzicht in zwemgedrag – of sport- en beweeggedrag – in de verschillende levensfasen kan helpen bij het bepalen van beleid, het beter matchen van aanbod met de vraag vanuit de specifieke leeftijdsgroep, de inzet van personeel, de inrichting van de accommodatie en/of het bepalen met welke partners samengewerkt zou kunnen/moeten worden.

Deelnemers aan dit congres krijgen de meest actuele feiten en cijfers over bijvoorbeeld beweegrichtlijnen en sportdeelname in de verschillende leeftijdsfasen en een toelichting op wat die cijfers en feiten betekenen.

Voor meer informatie en inschrijven: klik hier

swim

« terug