Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars-Agenda item

2 workshops tegelijkertijd over 'mentale eisen': voor duursporters en hun coaches 1 november 2019

Workshop voor duursporters
Zelfspraak is één van de vele mentale strategieën die duursporters kunnen toepassen om het maximale uit zichzelf te halen. Eerder dit jaar heeft sportpsycholoog dr. Carla Meijen van St. Mary’s University Londen het boek 'Endurance Performance in Sport: Psychological Theory and Interventions' gepubliceerd waarin de laatste wetenschappelijke inzichten op dit vlak worden beschreven. Naar aanleiding daarvan verzorgt zij op 1 november in Almere een workshop over de mentale strategieën voor duursporters.

In deze workshop zal zij de mentale eisen schetsen die kenmerkend zijn voor duursport, zoals motivatie, omgaan met pijn en het indelen van een race. Om te leren omgaan met deze mentale eisen worden diverse mentale strategieën geïntroduceerd. Deelnemers krijgen praktische tips om deze mentale strategieën te implementeren in hun trainingen en op de racedag.ColumnXL-MS-poster


Workshop voor coaches
Tegelijkertijd geeft sportpsychologe dr. Danielle Adams Norenberg van het English Institute of Sport een workshop voor trainer-coaches van duursporters over dit onderwerp. Zes sportbonden (Atletiekunie, KNSB, KNWU, KNZB, NKBV en NTB) hebben bijscholingspunten toegekend aan deze workshop.

In deze workshop krijgen de deelnemers meer inzicht in de mentale eisen die kenmerkend zijn voor duursport. Daarna leren zij hoe mentale training om met deze eisen om te gaan kan worden geïntegreerd en geperiodiseerd in trainingsprogramma's. Tot slot leren de deelnemers mindfulness-technieken (geleide meditaties en oefeningen) die een positieve invloed hebben op duurprestaties.
workshop-voor-coaches-mentale-eisen-van-duursport


Praktische informatie over beide workshops

  • Locatie: Topsportcentrum Almere, Pierre de Coubertinplein 4, 1362 LB Almere
  • Tijden: 19.00-21.30 uur
  • Toegang: € 29,95 (t/m 27 september), daarna € 39,95
  • Voor meer informatie en aanmelden: klik hier
  • Inlichtingen: 06-1738 7759; info@tiptop-sport.nl
« terug