Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars-Agenda item

Studiereis Kopenhagen, 4-7 november 2019 4 november 2019

Kopenhagen is wederom verkozen tot meest leefbare stad voor Europeanen door ECA International, om uiteenlopende redenen die deels te maken hebben met sport en bewegen. Zo is niet alleen de fietsinfrastructuur uitgekiend, ook combineren de Denen veel sport- en beweegfuncties op een klein oppervlak en richten ze de openbare ruimte optimaal in voor de vitale Deen.

Daarbij wordt veel aandacht geschonken aan de renovatie van faciliteiten en het revitaliseren van bestaande gebouwen. Dit gaat vaak gepaard met een multifunctionele inrichting en exploitatie waarbij een integrale samenwerking essentieel is. Daarnaast spelen sport en beweeg startups een belangrijke rol in de hoofdstad die verder bouwen aan de vitale maatschappij.

Sport Experience organiseert van 4 november t/m 7 november 2019 een studiereis naar Kopenhagen. Deelnemers aan de reis verkennen Kopenhagen per fiets, ontmoeten sportvertegenwoordigers, bezoeken projecten, ontmoeten startups en zijn te gast bij sportclubs. Deze reis is met name bedoeld voor ambtenaren en wethouders van gemeenten, samenwerkingsverbanden, provincies, rijksoverheden evenals medewerkers van hogescholen en universiteiten uit Belgiƫ en Nederland. Ook het bedrijfsleven of anderszins is uitgenodigd deel te nemen.

Voor meer informatie: klik hier

« terug