Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars-Agenda item

Leergang Sport & Recht bij VU Law Academy 12 november 2019

Logo-leergang-S&R-250Het belang van een integrale juridische benadering van Sport en Recht

Periode: 12 november 2019 (eerste college), 21 januari 2020 (achtste college)


Bent u als advocaat of jurist werkzaam in de sportsector, en heeft u behoefte aan meer overzicht van alle voor u relevante juridische regels? Wilt u meer inzicht in zowel de fundering als ook de praktische toepassing van wetgeving en jurisprudentie binnen de context van sportorganisaties? In de leergang Sport & Recht worden alle juridische vakgebieden behandeld waarmee u in de sportsector te maken kunt krijgen.

Meer dan tien verschillende experts maken u wegwijs in thema's zoals het verenigingsrecht, schadeaansprakelijkheidsrecht, arbeidsrecht en cao, Europees recht en de sport, matchfixing, seksuele intimidatie en nog veel meer. Vanuit ieder vakgebied gaat u met zowel de achterliggende theorie als ook de toepassing in de praktijk aan de slag, zodat u na afloop zelfstandig:

 • vraagstukken van sport en recht kunt analyseren;
 • effectief kunt schakelen tussen de verschillende juridische disciplines;
 • weet welke juridische regels uit de wet voor u relevant zijn;
 • deze regels en de bijbehorende jurisprudentie kunt toepassen.

Deze leergang legt de focus op samenhang tussen de verschillende juridische vakgebieden, zodat u een (nog beter) overzicht krijgt om de sportsector optimaal te bedienen.

Doelgroepen
De leergang richt zich op advocaten, juristen bij lokale, regionale of centrale overheid, en op juristen bij een sportbond (bijvoorbeeld bestuursleden van een sportvereniging) of juristen die werkzaam zijn voor een koepel of belangenbehartigingsorganisatie.

Aan de leergang kunnen ook andere academici deelnemen op voorwaarde dat zij door opleiding of werkervaring de leergang op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Dit wordt vooraf beoordeeld aan de hand van het c.v. en eventueel een intakegesprek. Uw cv kunt u mailen naar vula.rechten@vu.nl. Twijfelt u of u over de juiste voorkennis beschikt voor deze leergang? Neem dan contact op met Monique Becker via m.becker@vu.nl of 020-598 3694/020-598 6255.

Wanneer zijn de colleges en wie geeft ze?
Verspreid over drie maanden volgt u diverse colleges gegeven door docenten uit wetenschap en praktijk. Tijdens deze colleges delen zij hun specifieke kennis en ervaring met u. Ook stimuleren zij u om casussen te bediscussiëren en op te lossen.

Planning van de leergang
Bekijk hier de planning voor informatie over onderwerpen en data. Een overzicht met vaste docenten wordt nog bekend gemaakt.

Cursusleiding
De leergang staat onder leiding van prof. mr. Marjan Olfers, bijzonder hoogleraar Sport & Recht bij de Vrije Universiteit Amsterdam.


 • Locatie: Hoofdgebouw, Vrije Universiteit Amsterdam, De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam
 • Tijden:
  • 16.30 - 17.00 uur: ontvangst met koffie en thee
  • 17.00 - 18.30 uur: aanvang programma
  • 18.30 - 19.00 uur: pauze (met uitgebreide snack)
  • 19.00 - 20.30 uur: vervolg programma
 • Toegang: € 2.500,- incl. cursusmateriaal consumpties en examengeld. Dit bedrag is vrijgesteld van btw. Bent u lid van de Vereniging voor Sport en Recht (VSR) of werkt u bij sportbonden die bij NOC*NSF zijn aangesloten? Dan krijgt u € 250,- korting.
 • NB: deelnemers krijgen 24 opleidingspunten (voor De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), en het Puntenstelsel voor de blijvende vakbekwaamheid van wetgevings- en overheidsjuristen (PWO) 
 • Voor meer informatie: klik hier
« terug