Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars

Congressen & Seminars

 • 22 juni 2021 Webinar Trainers-en scouting tool

  De trainerstool brengt de prestaties van trainers in kaart. Handig wanneer je wilt weten welke trainer past bij jouw club.

 • 24 juni, 16 september en 14 oktober 2021 Cursus Bewegen in de openbare ruimte

  De cursus Bewegen In de Openbare Ruimte is bedoeld voor buurtsportcoaches en andere professionals die aan de slag willen met een beweegvriendelijke inrichting van de openbare ruimte.

 • 24 juni 2021 webinar Val OK! - Veilig vallen kun je leren!

  Val OK! is een set gratis uitdagende en leerzame valoefeningen van VeiligheidNL waarmee mooie resultaten bereikt kunnen worden en een hoop plezier kan worden beleefd.

 • 24 juni 2021 Online Symposium Training for Excellence

  Free online symposium for scientists, coaches, teachers and other professionals interested in innovative, smart training methods in the fields of sports, music and dance.

 • 22 september 2021 Netwerkdag van ALO Nederland

  Op 22 september organiseert ALO Nederland de eerste landelijke online Netwerkdag. Een dag voor alle professionals en studenten uit het gehele bewegingsonderwijs (PO, SO, VO, MBO en HBO).

 • 23, 30 september en 7, 21, 28 oktober 2021 5-daagse leergang Praktisch werken met ActionTypes┬«

  Het individuele aspect zit op een onbewust niveau zo diep in ons geworteld dat we er niet om heen kunnen. ActionTypes® geeft deelnemers aan deze cursus de benodigde inzichten en handreikingen waarmee ze maatwerk kunnen leveren.

 • 24 september 2021 9e NVT postolympisch sportcongres

  Dit congres wordt voor de negende keer georganiseerd door de NVT, de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie. Thema: topsport/Tokyo 2020.

 • 1 en 15 oktober 2021 Atleetvoorkeuren. Maatwerk in looptraining op basis van individuele motorische voorkeuren

  Maak op een inspirerende manier kennis met de praktische toepassing van de individuele motorische voorkeuren. Wat is de betekenis voor individuele (techniek)scholing en fysieke training?

 • 7 oktober, 4 november, 2 december 2021; 3 februari, 3 maart, 7 april, 12 mei, 9 juni 2022 8-daagse opleiding Talentherkenning in sport - Expert

  Deze opleiding is geschikt voor mensen met veel (werk)ervaring met het werken met sporttalenten. Denk aan hoofden opleidingen, hoofden talentontwikkeling, technisch directeuren, talentcoaches met minimaal niveau 4, beleidsmakers bij sportbonden, ervaren scouts.

 • donderdag 7 oktober, 28 oktober en 11 november 2021 Cursus voor docenten LO | Begeleiden vanuit een Groeimindset

  Als docent Lichamelijke Opvoeding loop je er ongetwijfeld tegenaan: je ziet de potentie van je leerlingen, maar ze komen er niet toe om dit te ontwikkelen. En dat is precies waar jij het verschil kunt maken.

 • 4 en 25 november, 16 december, 13 en 27 januari Cursus Vitaliteit op de werkvloer

  Wat valt onder gezondheidsbevordering op de werkplek? Hoe ga je hiermee om en hoe pak je dit aan? Hiervoor is deze 5-daagse cursus.

 • 5 en 19 november 2021 Maatwerk in krachttraining op basis van individuele motorische voorkeuren

  In twee avonden behandelen experts de belangrijkste motorische principes, leren ze je hoe deze door middel van simpele testjes per sporter bepaald kunnen worden en hoe je deze toepast in de krachttraining en core stability training.

 • 25 november en 2 december 2021 2-daagse cursus Opsporen van en coachen op Diepe Motivationele Drijfveren ┬«

  In twee dagen worden de belangrijkste motivationele principes behandeld, leren ze je hoe deze door middel van een aantal simpele testjes per sporter of ander bepaald kunnen worden en hoe je deze inzet.

1