Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars

Congressen & Seminars

 • 1 en 15 oktober 2021 Atleetvoorkeuren. Maatwerk in looptraining op basis van individuele motorische voorkeuren

  Maak op een inspirerende manier kennis met de praktische toepassing van de individuele motorische voorkeuren. Wat is de betekenis voor individuele (techniek)scholing en fysieke training?

 • 7 oktober 2021 Active Living Event

  Het Active Living Event is bedoeld voor professionals en wetenschappers uit zorg & welzijn, overheid, sportorganisaties of onderwijs in de meest brede zin.

 • 7 oktober, 4 november, 2 december 2021; 3 februari, 3 maart, 7 april, 12 mei, 9 juni 2022 8-daagse opleiding Talentherkenning in sport - Expert

  Deze opleiding is geschikt voor mensen met veel (werk)ervaring met het werken met sporttalenten. Denk aan hoofden opleidingen, hoofden talentontwikkeling, technisch directeuren, talentcoaches met minimaal niveau 4, beleidsmakers bij sportbonden, ervaren scouts.

 • donderdag 7 oktober, 28 oktober en 11 november 2021 Cursus voor docenten LO | Begeleiden vanuit een Groeimindset

  Als docent Lichamelijke Opvoeding loop je er ongetwijfeld tegenaan: je ziet de potentie van je leerlingen, maar ze komen er niet toe om dit te ontwikkelen. En dat is precies waar jij het verschil kunt maken.

 • 12 oktober 2021 Kennisevent esports, gaming en gamification

  De ontwikkelingen rondom esports, gaming en gamification (EGG) gaan ook in de sport- en beweegwereld razendsnel. De groei van het aantal initiatieven binnen deze sportsector gaat gepaard met een toenemend aantal vragen van onder meer overheden, wetenschappers, politici, traditionele sportorganisaties en andere maatschappelijke organisaties.

 • 14 oktober 2021 Symposium ‘Leer bewegen! Motorisch leren in de praktijk’

  Op dit symposium voor beweegprofessionals worden de laatste wetenschappelijke inzichten rondom motorisch leren gedeeld en gekoppeld aan de praktijk.

 • 19 oktober 2021 Skateboard Innovation Summit

  Onder de noemer van 'Tokyo and beyond' nemen vooraanstaande organisaties en sprekers deelnemers aan deze summit mee naar de toekomst van het skateboarden.

 • 5 en 19 november 2021 Maatwerk in krachttraining op basis van individuele motorische voorkeuren

  In twee avonden behandelen experts de belangrijkste motorische principes, leren ze je hoe deze door middel van simpele testjes per sporter bepaald kunnen worden en hoe je deze toepast in de krachttraining en core stability training.

 • 10 november 2021 Cursus Gezond ouder worden

  Deze cursus geeft je inzicht in de steeds ouder wordende maatschappij en wat jouw bijdrage kan zijn aan een positieve gezondheid voor de samenleving.

 • 25 november en 2 december 2021 2-daagse cursus Opsporen van en coachen op Diepe Motivationele Drijfveren ®

  In twee dagen worden de belangrijkste motivationele principes behandeld, leren ze je hoe deze door middel van een aantal simpele testjes per sporter of ander bepaald kunnen worden en hoe je deze inzet.

 • 25 november 2021 Dag van het Sportonderzoek

  De Dag van het Sportonderzoek is een landelijk congres voor en door sportonderzoekers. De DSO richt zich op onderzoekers die op wat voor manier dan ook te maken hebben met sportonderzoek.

 • 17 en 31 maart; 21 april; 12 mei en 9 juni 2022 Cursus Vitaliteit op de werkvloer

  Wat valt onder gezondheidsbevordering op de werkplek? Hoe ga je hiermee om en hoe pak je dit aan? Hiervoor is deze 5-daagse cursus.

1