Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars

Congressen & Seminars

 • 2 en 9 december 2021 2-daagse cursus Opsporen van en coachen op Diepe Motivationele Drijfveren ®

  In twee dagen worden de belangrijkste motivationele principes behandeld, leren ze je hoe deze door middel van een aantal simpele testjes per sporter of ander bepaald kunnen worden en hoe je deze inzet.

 • 6, 13 en 20 december 2021 Basic-opleiding Talentherkenning in Sport (lockdown-versie)

  Kun je talent herkennen? En zo ja, vanaf welke leeftijd? Hoe ziet de carrière van een jonge sporter eruit die in de toekomst mogelijk excelleert? Wat dien je in welke fase te doen om kinderen hun sportieve potentie te helpen ontwikkelen?

 • 7 december 2021 Symposium | S.O.S. en nu verder...!

  Slagvaardig Organiseren van Sport is een programma dat m.n. kleinere en middelgrote sportbonden slagvaardiger heeft gemaakt zodat ze beter kunnen anticiperen op een veranderende samenleving. 22 sportbonden hebben het SOS-programma gevolgd. Maar hoe moet het nu verder? Die vraag staat centraal in dit symposium.

 • 9 en 10 december 2021 17e Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres

  Dit congres staat in het teken van een mix van interessante keynote sprekers en up-to-date kennisdeling tijdens de parallelsessies en workshops.

 • 16 december 2021 Online masterclass 'Niet nadenken, gewoon doen?' door prof. Nico W. van Yperen

  Tijdens de online masterclass 'Niet nadenken, gewoon doen?' van hoogleraar Sportpsychologie Nico W. van Yperen krijgen deelnemers inzicht in diverse mentale processen.

 • van januari tot en met december 2022 Opleidingen ASM Academy

  Bij de ASM Academy volg je opleidingen vol theorie en praktijk om het Athletic Skills Model toe te passen in trainingen, lessen of behandelingen.

 • 12 januari 2022 De Dag vol Gedrag

  Als professional in onderwijs, zorg of sport, werk je vaak met kinderen en/of jongeren. Hoe kan je daarbij je pedagogisch handelen verbeteren?

 • woensdag 2 en 23 februari 2022 van 13:00 tot 17:00 uur Cursus Trainingsleer en Monitoring

  In deze cursus Trainingsleer en Monitoring ga je leren hoe je data kunt monitoren, hoe je trainingsprincipes en periodisering kunt toepassen vanuit monitoring en hoe je de prestatie in kaart kunt brengen.

 • 9 en 30 maart en 13 april Cursus Toekomstvisie in Sport en Bewegen met LEGO® SERIOUS PLAY®

  Hoe maak je een goed sportbeleid, hoe creëer je draagvlak en hoe spring je in op kansen en bedreigingen in de sport? Wil jij hierover meer weten en goed voorbereid de toekomst in?

 • 17 en 31 maart; 21 april; 12 mei en 9 juni 2022 Cursus Vitaliteit op de werkvloer

  Wat valt onder gezondheidsbevordering op de werkplek? Hoe ga je hiermee om en hoe pak je dit aan? Hiervoor is deze 5-daagse cursus.

 • maandag 21 maart, 11 april, 9 en 30 mei, 27 juni Cursus Leidinggeven aan sportprofessionals

  De cursus 'Leidinggeven aan sportprofessionals' is voor iedere sport- en beweegprofessional geschikt die zijn of haar leiderschapskwaliteiten wil ontdekken en zich op dit gebied verder wil ontwikkelen.

 • 12 mei 2022 Dag van het Sportonderzoek

  De Dag van het Sportonderzoek is een landelijk congres voor en door sportonderzoekers. De DSO richt zich op onderzoekers die op wat voor manier dan ook te maken hebben met sportonderzoek.

1