Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars

Congressen & Seminars

 • 22 september 2021 Netwerkdag van ALO Nederland

  Op 22 september organiseert ALO Nederland de eerste landelijke online Netwerkdag. Een dag voor alle professionals en studenten uit het gehele bewegingsonderwijs (PO, SO, VO, MBO en HBO).

 • 23, 30 september en 7, 21, 28 oktober 2021 5-daagse leergang Praktisch werken met ActionTypes®

  Het individuele aspect zit op een onbewust niveau zo diep in ons geworteld dat we er niet om heen kunnen. ActionTypes® geeft deelnemers aan deze cursus de benodigde inzichten en handreikingen waarmee ze maatwerk kunnen leveren.

 • 24 september 2021 9e NVT postolympisch sportcongres

  Dit congres wordt voor de negende keer georganiseerd door de NVT, de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie. Thema: topsport/Tokyo 2020.

 • 1 en 15 oktober 2021 Atleetvoorkeuren. Maatwerk in looptraining op basis van individuele motorische voorkeuren

  Maak op een inspirerende manier kennis met de praktische toepassing van de individuele motorische voorkeuren. Wat is de betekenis voor individuele (techniek)scholing en fysieke training?

 • 7 oktober 2021 Active Living Event

  Het Active Living Event is bedoeld voor professionals en wetenschappers uit zorg & welzijn, overheid, sportorganisaties of onderwijs in de meest brede zin.

 • 7 oktober, 4 november, 2 december 2021; 3 februari, 3 maart, 7 april, 12 mei, 9 juni 2022 8-daagse opleiding Talentherkenning in sport - Expert

  Deze opleiding is geschikt voor mensen met veel (werk)ervaring met het werken met sporttalenten. Denk aan hoofden opleidingen, hoofden talentontwikkeling, technisch directeuren, talentcoaches met minimaal niveau 4, beleidsmakers bij sportbonden, ervaren scouts.

 • donderdag 7 oktober, 28 oktober en 11 november 2021 Cursus voor docenten LO | Begeleiden vanuit een Groeimindset

  Als docent Lichamelijke Opvoeding loop je er ongetwijfeld tegenaan: je ziet de potentie van je leerlingen, maar ze komen er niet toe om dit te ontwikkelen. En dat is precies waar jij het verschil kunt maken.

 • 14 oktober 2021 Symposium ‘Leer bewegen! Motorisch leren in de praktijk’

  Op dit symposium voor beweegprofessionals worden de laatste wetenschappelijke inzichten rondom motorisch leren gedeeld en gekoppeld aan de praktijk.

 • 5 en 19 november 2021 Maatwerk in krachttraining op basis van individuele motorische voorkeuren

  In twee avonden behandelen experts de belangrijkste motorische principes, leren ze je hoe deze door middel van simpele testjes per sporter bepaald kunnen worden en hoe je deze toepast in de krachttraining en core stability training.

 • 10 november 2021 Cursus Gezond ouder worden

  Deze cursus geeft je inzicht in de steeds ouder wordende maatschappij en wat jouw bijdrage kan zijn aan een positieve gezondheid voor de samenleving.

 • 25 november en 2 december 2021 2-daagse cursus Opsporen van en coachen op Diepe Motivationele Drijfveren ®

  In twee dagen worden de belangrijkste motivationele principes behandeld, leren ze je hoe deze door middel van een aantal simpele testjes per sporter of ander bepaald kunnen worden en hoe je deze inzet.

 • 17 en 31 maart; 21 april; 12 mei en 9 juni 2022 Cursus Vitaliteit op de werkvloer

  Wat valt onder gezondheidsbevordering op de werkplek? Hoe ga je hiermee om en hoe pak je dit aan? Hiervoor is deze 5-daagse cursus.

1