Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Wensen & Voornemens 2018-Item

Guido Davio 11 januari 2018

GuidoDavioFCWens
2018 belooft een bijzonder volleybaljaar te worden. Volgend jaar organiseren we in één evenement Volley2018, het EK Beachvolleybal, het WK Zitvolleybal en het EK zaalvolleybal voor jongens U20. Het presenteren we alle drie de disciplines van volleybal in één evenement doen we wederom door op bijzondere locaties te spelen. Het EK Beach spelen we in Den Haag op het Zuiderpark, in Utrecht op ’ t Neude, in Rotterdam naast de SS Rotterdam en in Apeldoorn op de markt. Het WK zitvolleybal spelen we in theaters. In de Maaspoort in Venlo, het Parktheater in Eindhoven, Het Musis Theater in Arnhem en het Nieuwe Luxor in Rotterdam. Het EK jongens U20 spelen we in Ede en Antwerpen. Wat het evenement helemaal uniek maakt, is dat we alle finales van het gehele evenement in één afsluitend weekend spelen op het Zuiderpark in Den Haag. 

We beperken ons met Volley201 niet tot de drie hoofdtoernooien, maar organiseren we ook samen met onze verenigingen side events. Daarmee willen we de lokale impact van de toernooien vergroten, de toegang en zichtbaarheid van volleybal een impuls geven en onze verenigingen verder versterken. 

We presenteren volgend jaar tussen 15 en 22 juli volleybal weer aan het hele land. Onze wens is dat we daarmee zoveel mogelijk mensen kunnen laten genieten van een fantastisch event met topprestaties voor onze teams, een geweldige beleving voor onze bezoekers en een geweldige impuls voor onze verenigingen. 

"We hebben - naast alle reguliere activiteiten - volgend jaar een bomvol programma"

Goede voornemens
We organiseren naast Volley2018 volgend jaar ook nog tweemaal de Volleybal Nations League voor onze dames (in Apeldoorn en Rotterdam) en de European Nations League voor de Lange mannen. Begin 4-7 januari organiseren we ook de DELA Beach Open op het Zuiderpark. We hebben dus - naast alle reguliere activiteiten - volgend jaar een bomvol programma. Mijn persoonlijke goede voornemen is vooral ook tijd vrij te maken om zelf te blijven sporten. Dat heb ik nodig om goed in mijn vel te zitten, maar ik merk ook dat het soms te snel uit mijn agenda verdwijnt. 

Om mijn goede voornemen wat kracht bij te zetten heb ik besloten deel te nemen aan de Bridge to Bridge Trail. Richard Kaper (N*N) zit in de organisatie en heeft me verteld dat de 44 kilometer een geweldige ervaring zijn. Dat wil ik dus graag meemaken! En is een mooie stok achter de deur! 

Guido Davio (1979) is algemeen directeur van de Nederlandse Volleybalbond. Na zijn bedrijfskunde studie in Groningen werkte hij van 2003 tot 2012 bij Capgemini. Daarna werkte hij 4,5 jaar bij de KNHB als manager competitie & verenigingszaken.

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst