Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Wensen & Voornemens 2018-Item

Gert-Jan Lammens 11 januari 2018

Mijn wensen voor 2018 zijn erg relatief. Wat valt er nog te wensen als je gezond bent, mensen hebt die van je houden, waaraan je jouw aandacht en liefde kwijt kunt en een werkomgeving hebt waarin je van betekenis kunt zijn? Toch heb ik de uitnodiging van Sport Knowhow XL om mijn (sportgerelateerde) wensen voor 2018 met u te delen, met beide handen aangegrepen. 

GertJanLammensTe beginnen met Rotterdam Sportsupport. Op 1 januari 2018 bestaan we 15 jaar. Ik wens dat we over tenminste nog eens eenzelfde tijdsbestek van betekenis mogen blijven voor de Rotterdammer en in samenwerking met verenigingen en andere partners onze dromen kunnen blijven waarmaken. Hoe moeilijk het ook is om nu een keuze te maken uit onze ambities, wil ik er toch één benoemen: het zou fantastisch zijn als ons programma Challenge010 in 2018 verlengd wordt met tenminste vier jaar en we het na die periode als erkende gedragsinterventie kunnen borgen binnen het Rotterdamse jeugd- en onderwijsbeleid. 

Sportgezinde coalitie
In Rotterdam wordt de urgentie om in sport(verenigingen) en bewegen te investeren al lang onderkend. Vanzelfsprekend hopen we in maart 2018 na de gemeenteraadsverkiezingen op wederom een sportgezinde coalitie. Samen met de gemeente, Rotterdam Topsport en vanaf 1 januari 2018 het Sportbedrijf Rotterdam vertrouwen we er op verder te kunnen werken aan een sterk top- en breedtesportklimaat en het duurzaam in beweging krijgen van Rotterdammers. 

Op landelijk niveau is mijn vurige wens dat het voorgenomen Sportakkoord tussen kabinet en gemeenten een opmaat zal zijn naar een masterplan Vitaal NL. Een plan dat vanuit een landelijk-lokale politieke alliantie zorg gaat dragen voor een tweeledige meerjarenagenda:
1. Nederlanders bewegen intrinsiek als vanzelfsprekend;
2. Sport en bewegen als onlosmakelijke schakel in een sector-overstijgende aanpak naar de vitaalste natie van Europa in 2028. 

"Dromen en doen gaan in sportstad Rotterdam hand in hand!"

Laat dit initiatief vanuit de sportsector leiden tot een zakelijke coalitie met zorg-, werkgelegenheids- en onderwijspartijen, waarbij ook kennisinstituten en bedrijfsleven een nadrukkelijke rol krijgen. Van hieruit worden lokale proeftuinen gevoed en vice versa. Rotterdam werpt zich op als proeftuin Vitaal NL, aangezien het ondernemerschap en lef aanwezig is om op onconventionele wijze innovatieve zaken op te pakken en te ontwikkelen. Dromen en doen gaan in sportstad Rotterdam immers hand in hand! 

Een leerzaam 2018 gewenst!

Gert-Jan Lammens is directeur van RotterdamSportsupport.

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst