Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Wensen & Voornemens 2017-Item

Monica Visser 12 januari 2017

MonicaVisser300Wensen en voornemens
2016 is moeilijk los te laten. Een succesvol olympisch jaar om nooit te vergeten met een persoonlijke overwinning met de beklimming van de hoogste berg van Tirol. Weer een vinkje van mijn bucketlist. Op naar het Noorderlicht! 

2016 was één van de beste bondsjaren ooit met goud, zilver en brons in Rio terwijl op de eerste dag van het olympische roeitoernooi in Amsterdam tijdens de Canalpride we een statement hebben gemaakt dat roeien een sport is voor iedereen, wat je huidskleur, religie of seksuele voorkeur ook is. Wat mij betreft mogen daarin meer sportbonden kleur bekennen! 

In alle opzichten staan we er in 2017 goed voor! We hebben meer roeiers en medailles dan ooit. Op het Olympisch Trainingscentrum hebben we een prachtige groep van topatleten, een topteam met professionals. Het is waar dat sport verbroedert en verbindt. Hier is dat dagelijks zichtbaar en voelbaar in alles wat we doen! Het succes van het roeien is bovendien het resultaat van veel vrijwilligerswerk en onbetaalde overuren.

Ambitieus als we zijn, blijven we natuurlijk zoeken naar hoe het nog beter kan. Regeren is immers vooruit kijken! We hebben onze meerjarenambities 2017+ geformuleerd met als kernthema 'verbinden' want we zijn ervan overtuigd dat door samenwerking nieuwe ideeën tot stand komen, creativiteit wordt geprikkeld en energie vrijkomt. 

"Hier op de mooiste werkplek van Nederland zijn we er op gericht om het beste uit jezelf en de ander te halen"

Het eerste jaar van de nieuwe olympiade is alweer ingericht, de voorbereidingen van het verjaardagsfeestje van de roeibond (honderd jaar!) in volle gang, de financiering is veilig gesteld, de verenigingsbezoeken al ingepland en de toproeiers alweer fulltime aan het trainen. Hier op de mooiste werkplek van Nederland zijn we er op gericht om het beste uit jezelf en de ander te halen, jezelf uit te dagen, de beste te zijn en/of sterker te worden. Dit alles met respect en uit respect voor elkaar. 

Het is ook dat ik dit een ieder wens! Haal het beste uit jezelf en de ander, maar nooit ten koste van!

Monica Visser is sinds begin 2012 directeur van de roeibond. Eerder was zij vijftien jaar directeur van Sportservice Flevoland.

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst