Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Wensen & Voornemens 2017-Item

Barbara Barend 12 januari 2017

BarbaraBarend325Waar begin je met je wensen voor 2017? Hoe cliché ook, gezondheid voor de mensen om je heen en een beetje meer vrede in de wereld wens ik iedereen toe. Ook zou het mooi zijn als vervelende excessen in de sport uitblijven, zoals walgelijke spreekkoren rondom voetbalwedstrijden. Maar ook de misbruikschandalen die in Engeland ineens boven tafel komen, doen je weer realiseren dat we ook in Nederland alert moeten zijn en blijven. 

Veel moois
Ook in Nederland vallen jonge topsporters ten prooi aan seksuele en geestelijke misbruikers, weet ik uit (journalistieke) ervaring. Ben ik alleen maar pessimistisch, nee dat niet. Sport brengt ook zoveel moois naar boven, zoals de vele herdenkingen en eerbetonen aan de overleden Johan Cruijff, maar ook aan de overleden moeder van de jonge Feyenoorder Tonny Vilhena. En de knuffelactie bij ADO Den-Haag. Dat waren mooie herinneringen aan 2016. 

Ik verheug me in 2017 op de nieuwe Helden die opstaan. De nieuwe voetbaltalenten. Hoop dat ze een kans gaan krijgen. De Nouri’s van deze wereld, de Karsdorpjes, de Bergwijntjes. Voetballers waarvoor je naar het stadion gaat. Natuurlijk gaan we weer volop genieten van Max Verstappen, Tom Dumoulin, Sven Kramer, Steven Kruijswijk, Dafne Schippers, de handbalvrouwen, de volleybalvrouwen en nog zoveel meer. 

" Mensen willen de echte verhalen van hun Helden lezen, zien of horen. Dat realiseren sponsormanagers en marketeers zich ook "

Nieuwe Helden om op te letten zijn shortrackster Suzanne Schulting, schaatser Patrick Roest, turnster Eythora Thorsdottir, judoka Frank de Wit, wielrenners Sam Oomen en Dylan Groenewegen en natuurlijk hockeyer Jorrit Croon, die net als Eythora Thorsdottir al op de Spelen schitterde...

Wat ik voor ons als bedrijf hoop en voorspel is dat steeds meer bedrijven op zoek zijn naar echte verhalen. Sponsoring is niet meer een kwestie van plaatjes plakken. Mensen willen de echte verhalen van hun Helden lezen, zien of horen. Dat realiseren sponsormanagers en marketeers zich ook. In dat opzicht zijn het voor ons mooie tijden. 

Inmiddels werken we niet meer alleen als bladenmaker, maar ook als contentmakers op TV. En werken we zowel op gebied van video als social media voor te gekke partijen en mogen we in 2017 voor en met nog meer mooie partijen werken. Wat dat betreft hoop ik dat wij ons nog lang mogen bezig houden met het vertellen van verhalen, echte mooie sportverhalen. En hoop ik dat die verhalen in beeld, print of video u allen zullen bereiken. 

Barbara Barend is samen met haar vader Frits Barend eigenaar/oprichter van 'Helden' dat als magazine én online verschijnt. In haar jeugd was Barbara Barend een sporttalent. In 1990 speelde ze onder andere voor het Nederlands meisjesvoetbalelftal en werd ze districtskampioene tennis in Amsterdam. In haar studententijd - ze slaagde in 1996 cum laude voor haar Bachelor of Business Administration - was ze de beste tennisster van de University of Texas. Na haar studie begon haar journalistieke carrière. Bij het grote publiek werd Barbara Barend vervolgens vooral bekend als presentator van het programma Z@psport. 

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst