Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Wensen & Voornemens 2016-Item

Bas van de Goor 7 januari 2016

BasVanDeGoor300Ik wil iedereen een sportief en gezond 2016 wensen. En daarmee ook het inzicht dat die twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De afgelopen jaren hebben we veel mensen met diabetes in beweging gebracht. We zien dan van dichtbij wat het vinden van nieuwe energie bij mensen kan doen. Dat gaan we in 2016 ook weer doen. Samen met de eerstelijns zorg gaat de Bas van de Goor Foundation mensen met diabetes type 2 in beweging brengen. Het project heet de Nationale Diabetes Challenge en ons doel is om honderd praktijken te gaan faciliteren met het organiseren van een lokaal wandelevenement met een grote finale centraal in het land.

Persoonlijk kijk ik erg uit naar aankomend jaar. Ik zet ook sportieve doelen in mijn agenda. Blijkbaar is een geschiedenis als topsporter geen garantie voor een dagelijkse drang om in beweging te blijven. Ik merk dat als ik een sportieve activiteit in mijn agenda zet, dat ik in aanloop naar dat evenement graag wil trainen. Zonder dat doel wordt het lastiger.

"Ik ben heel benieuwd hoe we die 90 km lange tocht gaan beleven en of we op kilometer 80 nog steeds zo blij zijn met onze inschrijving"

De uitdaging aankomend jaar is deelname aan de Vasaloppet. Dat is de bekendste eendaagse langlauftocht ter wereld en die wordt georganiseerd in Zweden. We gaan met de Bas van de Goor Foundation deelnemen met een groep van 25 personen met als doel aandacht te vragen voor de stichting én om fondsen te werven voor de activiteiten voor kinderen met diabetes. Ik ben heel benieuwd hoe we die 90 km lange tocht gaan beleven en of we op kilometer 80 nog steeds zo blij zijn met onze inschrijving. Maar voor nu kijk ik er erg naar uit.

Volleybal
Als volleyballer wil ik toch ook de blik werpen op volgend jaar. 2015 was een fantastisch volleybaljaar met twee mooie zilveren Nederlandse medailles, meer zeker ook met twee fantastisch mooie gouden volleybaltoernooien; de WK Beachvolleybal en het EK Volleybal Dames. De bond en de organiserende partijen hebben laten zien wat Nederland in hun mars heeft. Hopelijk komen er snel weer andere volleybaltoernooien op de kalender én stimuleren deze ook de volleybalsport in de volle breedte om de zaal of het strand op te gaan.

Afsluitend wil ik iedereen die bezig is om Nederland gezond te houden of te maken willen vragen door te gaan waar ze mee bezig zijn. Of je nu in een zorginstelling, sportorganisatie, overheid, onderwijsinstelling of in de goede doelenbranche zit. Als we allemaal dezelfde kant oplopen zorgen we ervoor dat we door middel van sport en bewegen een belangrijke bijdrage kunnen leven aan de kwaliteit van leven van mensen in Nederland.

Op een sportief, gezond en gelukkig 2016!

Bas van de Goor is 295-voudig volleybalinternational en won in 1996 met de Nederlandse volleybalploeg olympisch goud in Atlanta. Hij speelde acht jaar lang als professional in de Italiaanse volleybalcompetitie en ging in 2003 bij het Nederlandse Dynamo spelen. In dat jaar kreeg hij de diagnose van diabetes type 1, maar hij speelde nog twee seizoenen door op het hoogste niveau. Ruim een jaar na zijn afscheid richtte hij in 2006 de Bas van de Goor Foundation op met als missie het leven van mensen met diabetes verrijken door middel van sport.

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst