Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Wensen & Voornemens 2015-Item

Edith Schippers 13 januari 2015

EdithSchippers300Mijn goede voornemen is om volop te gaan genieten van het fantastische sportjaar dat voor ons ligt. Afgelopen jaar zijn we al verwend met een hele reeks mooie evenementen en een regen aan medailles. Het komende jaar heeft ook veel moois in het verschiet.
 
Zo organiseert Nederland in 2015 onder andere het WK Paracycling in Apeldoorn, het WK Beachvolleybal, het EK volleybal voor vrouwen, en start De Tour de France in Utrecht. Dordrecht is de trotse gastheer van het EK shorttrack, terwijl Heerenveen onderdak mag bieden aan het WK afstanden schaatsen.
 
Stuk voor stuk evenementen waar ik enorm naar uitkijk. Niet alleen vanwege de sportieve prestaties, maar ook vanwege alle evenementen die eromheen georganiseerd worden. We hebben dat gezien bij het WK roeien en het WK hockey afgelopen jaar. Nederland is in staat om geweldige toernooien neer te zetten en ik hoop dat het komende jaar ook één groot feest wordt op sportgebied.
 
Wereldwijd doen onze sporters weer mee om de prijzen. De Nederlandse voetbalvrouwen gaan voor het eerst naar het WK en in tientallen andere sporten en disciplines gooien onze sporters hoge ogen. Er zijn in 2015 geen Olympische Spelen, maar dat neemt niet weg dat ik zeker weet dat Nederland ook volgend jaar kampioenen voort gaat brengen.
 
Gehandicaptensport krijgt komend jaar onze volle aandacht en de kennis in de sport wordt gebundeld en versterkt. Ook in de breedtesport staat er veel op touw. Bijna 2900 buurtsportcoaches zetten zich volgend jaar in om de verbinding te maken tussen school, de jeugd – en ouderenzorg, bedrijven en sport. Er lopen 550 lokale projecten om mensen aan het sporten te krijgen of te houden. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter het is.
 
Ik hoop dat u net als ik veel zin heeft in een sportief 2015!

Edith Schippers (1964) is sinds 2010 minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij heeft politicologie gestudeerd in Leiden en was van 1993 tot 1994 de persoonlijk medewerker van Tweede Kamerlid Dick Dees. Daarna werkte ze drie jaar als fractiemedewerker voor de Tweede Kamerfractie van de VVD. Van 1997 tot 2003 was Schippers ‘secretaris gezondheidszorg en arbeidsmarkt’ en ‘secretaris ruimtelijke ordening’ bij werkgeversorganisatie VNO-NCW. Sinds 3 juni 2003 is zij lid van de Tweede Kamer.

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst