Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Wensen & Voornemens 2015-Item

Jacco Eltingh 8 januari 2015

Voornemens
JaccoEltingh250Ik zou in 2015 graag de zelfdiscipline vinden om dagelijks te sporten. Niets steeds dezelfde sport, maar een goede afwisseling tussen tennis, mountainbiken, lopen en in het bos werken. Terwijl ik vroeger op conditioneel vlak meedogenloos voor mijzelf was ben ik nu een mentaal watje. En ik neem me voor om mijn balans tussen werk en privé zo te houden als in 2014.
 
Wensen
 Op persoonlijk vlak kan ik natuurlijk alleen wensen dat mijn dierbaren gezond blijven. Het is een cliché, maar ik merk dat dit voor mij ook de grootste energiezuiger is. Hoewel onwelwillendheid van mensen om samen te werken waar er kansen liggen hier dichtbij komt.

Ik hoop dat mijn sport dit jaar de goede snaar weet te raken bij tennisminnend Nederland op alle fronten. Dat we goede internationale prestaties leveren, waardoor we meer exposure krijgen. Dan kunnen we ons eindelijk weer eens gaan gedragen als de ruimschoots tweede sport van Nederland met bijbehorende sponsors en oplopende ledenaantallen. Geen halfbakken plannen en initiatieven meer, maar vol ervoor gaan. Ook al kom je later tot de conclusie dat je moet bijsturen. Niet meer afwachten en in onmogelijkheden denken.

’s Morgens wakker worden met een reden en ‘s avonds moe en voldaan naar bed gaan wens ik iedereen toe!

Jacco Eltingh werd met Paul Haarhuis twee keer wereldkampioen dubbelspel en won de dubbeltitels van Roland Garros, Wimbledon, de US Open en de Australian Open. Jaren was dit tennisduo nummer één van de wereld. In het enkelspel stond Eltingh in de top 20 van de wereld en versloeg hij geregeld de beste spelers van de wereld, zoals Sampras, Agassi en Lendl. In het dubbelspel pakte hij 44 titels en in het enkelspel vier titels. In 1998 stopte Eltingh als tennisprof vanwege knieproblemen. Hij was op dat moment de kersverse wereldkampioen én nummer één van de wereld in het dubbelspel. Hij ontweek het zwarte gat en is met Eltingh Haarhuis Tennis & Events onder andere tennisclinics voor bedrijven en verenigingen gaan verzorgen. Met Paul Haarhuis organiseert hij sinds 2002 jaarlijks in oktober de succesvolle AFAS Tennis Classics: een toernooi waaraan de allergrootsten uit de tennisgeschiedenis meedoen.

« terug