Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Wensen & Voornemens 2015-Item

Ivo van Hilvoorde 8 januari 2015

Wensen
IvoVanHilvoorde300Een van mijn wensen voor het nieuwe jaar is dat de gloednieuwe masteropleiding Physical Education and Sport Pedagogy (Windesheim, Zwolle) in september 2015 een mooie start kent. Ik hoop dat we met een selecte groep van gemotiveerde studenten en docenten, het pedagogisch onderzoek naar bewegings- onderwijs en jeugdsport een flinke impuls kunnen geven.

Een andere wens is dat het congres ‘Van tikken naar taggen 2015’ (25 maart 2015) een net zo’n inspirerende dag zal worden als de editie uit 2014. We hopen dat we wederom een volle zaal belangstellende vakleerkrachten en sportcoaches kunnen verwelkomen, die de ontwikkelingen rondom digitale innovaties serieus nemen en kritisch benaderen. Dat zal dan niet gebeuren vanuit de klassieke tegenstellingen ‘ICT vs. bewegen’ of ‘gaming vs. sport’, maar vanuit de nieuwe en meer prikkelende vragen die zich aandienen over bijvoorbeeld de mogelijkheden van videofeedback, digitale instructies en zelfregulatie.

Voornemens
Mijn goede voornemens zullen zich grotendeels richten op bovengenoemde wensen. Aan die wensen hoop ik vanuit het lectoraat ‘Bewegen, School & Sport’ een constructieve bijdrage te kunnen leveren.

Ivo van Hilvoorde is werkzaam als lector ‘Bewegen, School & Sport’ (Windesheim, Zwolle) en als docent aan de Faculteit Bewegingswetenschappen (VU, Amsterdam).

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst