Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Wensen & Voornemens 2015-Item

Hans Klippus 8 januari 2015

Wensen
HansKlippus250Ik hoop dat alle trainers en ouders in het jeugdvoetbal tot inkeer komen en voortaan de kinderen lekker laten voetballen en hun mond tegen scheidsrechters en tegenstanders houden. De situatie is zorgwekkend. Of het nou om de B1, D4 of de F7 gaat, bij vrijwel elke wedstrijd is er (vervelend) commentaar vanaf de zijlijn. Ga maar kijken, neem de proef op de som. De KNVB is niet bij machte om dit probleem op te lossen, dus moeten we het met z’n allen zelf doen. Het vrouwenvoetbal groeit, maar bij de jongens daalt het aantal leden flink. De kinderen hebben er genoeg van!

Goede Voornemens
Mijn mond houden bij het jeugdvoetbal. Ook ik ben opgegroeid in het voetbal en weet niet beter dat ik iets moet roepen als een scheidsrechter een, in mijn ogen, verkeerde beslissing neemt. Fout! Je schiet er helemaal niets mee op.

Hans Klippus is werkzaam voor AD Sportwereld.

« terug

Reacties: 1

Frank Brilman
08-01-2015

 

Hi Hans,

Mooi en concreet voornemen. Levert enorm veel op, vooral ook als andere ouders een voorbeeld nemen aan jouw nieuwe gedrag.

Vraag: wat is je plan B, als je een keer terugvalt (emotioneel en menselijk)  op oud gedrag? Ga je dan weer ouderwets schreeuwen, of heb je iemand die je helpt direct het nieuwe gedrag weer op te pakken. (pro-actief herstel).

Vraag 2: ben je aanspreekbaar op dit gedrag en weten anderen in jouw omgeving (waar het plaatsvindt)  dat?

Vraag 3: kun/wil je anderen hier op aanspreken (vragen anderen hierom) zodat je een hefboom effect krijgt en een veilige omgeving waarin iedereen zijn menselijke gedrag een beetje aanpast aan wat afgesproken en uiterst nuttig is?  
Veel succes en plezier er mee.

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst