Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Wensen & Voornemens 2015-Item

Geert Slot 8 januari 2015

GeertSlot275Het zal aan het telkens wat ouder worden liggen, maar is 2014 echt al voorbij? Het jaar van Sochi, van hernieuwde discussies over sport en politiek en van zowel de beste topsportprestaties als hoogste sportdeelname ooit. Het jaar ook waarin duidelijk werd dat het aantal leden van de sportbonden voor het eerst niet meer is toegenomen en dat de toekomstige fusie van Lotto en Staatsloterij echt nodig is om de inkomsten voor de sport te borgen.

2014 mag dan voorbij zijn, alle afgelopen jaar opgekomen veelal maatschappelijke thema's voor de sport zullen ook in 2015 de agenda's bepalen. En dan heb je nog de European Games, in 2015 voor het eerst in Baku, de stad die met die games vooral aan wil geven bij Europa te willen horen. Voor dat die spelen in Baku plaatsvinden besluit het EOC - de vereniging van Europese Olympische Comités - wie 2019 mag organiseren. NOC*NSF onderzoekt samen met het EOC, de Nederlandse steden, gemeenten, provincies, overheden en het bedrijfsleven of wij die European Games naar Nederland zouden kunnen halen. En ze dan zo organiseren dat een groot deel van Nederland mee kan genieten en geïnspireerd zal raken om sport een belangrijke plek in het dagelijks leven te geven.

Mijn verlanglijstje voor 2015 is goed gevuld. Naast een perspectief op langjarige financiële zekerheid voor de basisvoorzieningen in de sport, wens ik ons allen toe dat we vanaf komend voorjaar weten dat we in 2019 heel Europa op bezoek krijgen om in ons land samen te sporten. Ook wens ik ons dichter bij huis toe dat we de goede stappen weten te zetten bij het tegengaan van matchfixing, doping en seksuele intimidatie. Stuk voor stuk onderwerpen die voor grote persoonlijke drama's kunnen zorgen. En op het persoonlijke vlak wens ik iedereen een jaar toe waarin veel aandacht is voor de menselijke ontmoeting.

Geert Slot begon zijn carrière als leraar wis- en natuurkunde en kwam via de Nederlandse Federatie van Werkers in de Sport (NFWS) in 1998 bij de sportkoepel terecht, waar hij sinds 2009 woordvoerder is en daarnaast sinds 2011 hoofd corporate communicatie.

« terug

Reacties: 1

Richard
08-01-2015

Helemaal eens: dit schreef ik al in december 2013: http://www.richscores.com/?p=472.

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst