Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Wensen & Voornemens 2015-Item

Eva Gerritse 8 januari 2015

Wensen
EvaGerritse250Ik wens Nederland in 2015 vooral veel inspiratie toe en ik wil onze (top)sporters daarom vragen om hun liefde voor de sport met heel Nederland te delen. Ik hoop dat sporters meer verhalen gaan vertellen. Niet in gelikte commercials voor sportmerken of koptelefoons, maar gewoon hun eigen oprechte verhaal. Ik hoop dat sporters hun plezier, frustratie, inspanning, ontspanning, baaldagen, vreugde en verdriet met ons delen op Facebook, Twitter en Instagram. Ik geloof dat die verhalen over sport alle Nederlanders kunnen inspireren om hun eigen sportieve dromen (hoe klein of groot die ook zijn) waar te maken.

Ik wens iedereen ook alvast een geweldige niet-olympische sportzomer, met de Grand Départ in eigen land en het WK beachvolleybal (één van de gaafste kijksporten, gaat dat zien!) op fantastische locaties in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Ik hoop dat we daarnaast de eerste MLB-wedstrijd ooit naar Nederland halen (al is het alleen omdat de Sport Amerika-redactie dan ook eindelijk eens een fatsoenlijk uitje heeft).

Tenslotte hoop ik natuurlijk op sportief succes in 2015. Bijvoorbeeld voor de Oranje Leeuwinnen die voor het eerst een WK gaan spelen en van wie ik het afgelopen jaar een beetje meer ben gaan houden. En over voetbal gesproken, zoals ieder jaar hoop ik op het landskampioenschap voor Feyenoord. En ja, ik weet ook wel dat die wens in minder dan tien procent van de gevallen uitkomt, maar de aanhouder wint. Zeker in Rotterdam.

Voornemens
Mijn grootste valkuil met sportieve voornemens is dat ik er meestal te veel heb, maar ik wil in 2015 in ieder geval mijn derde marathon van Rotterdam uitlopen, de roltrap van de Maastunnel tien keer achterelkaar op kunnen rennen (zonder te kotsen), vaker hardlopen op het strand, een racefiets kopen (of misschien toch een mountainbike?) en minstens drie nieuwe sporten uitproberen.

Mijn belangrijkste voornemen sluit aan bij de wens die ik aan het begin van dit stuk uitsprak. Al is mijn bereik wat minder groot dan pak ‘m beet Marcel Kittel, ik wil op mijn eigen manier anderen inspireren om net zo te genieten van sport als ik dat doe, door mijn verhalen over sport met de wereld te delen. Als iedereen wat meer verhalen vertelt, dan wordt 2015 het jaar van de liefde voor sport.

Eva Gerritse werkt als senior projectmanager Sport & Media bij marktonderzoeksbureau Blauw Research en is adjunct-hoofdredacteur bij Sport Amerika. Ze heeft een voorliefde voor sportmarketing, fan engagement en sportstatistieken. Twitter: @evagerritse

« terug

Reacties: 2

ellen de roos
08-01-2015

Hi Eva, een mooie to do list maak je voor jezelf...Hierbij dan ook mijn spontane uitnodiging om Beach Tennis uit te proberen. Of ken je het al?

In Houten starten we met ons 6e seizoen en trainen bij mooi weer op zaterdagmiddag vanaf april. Laat maar weten of je een keer wilt meedoen?

Volg BEACH HOUTEN op Facebook, Twitter of check www.beachhouten.nl.

App me gerust voor eenn afspraak 06-1652 9471.

Alle goeds!

Ellen

 

 

Eva
09-01-2015

Hi Ellen,

 

Dankjewel voor je leuke reactie en uitnodiging! Ik kan die uitdaging natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Na de marathon kom ik zeker een keer bij jullie beach tennissen! Bij deze beloofd. :) Ik volg jullie nu op Facebook en Twitter en je hoort van mij!

 

Groetjes, 
Eva

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst