Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Wensen & Voornemens 2015-Item

Erik Cornelissen 8 januari 2015

Wensen
ErikCornelissen250Voor onze nationale teams is 2015 het jaar waarin kwalificatie voor de Olympische Spelen gehaald moet worden. Dat mag geen probleem zijn, maar ik wens toch dat ze dat overtuigend realiseren zodat we - hopelijk met gastland Brazilië erbij - ons kunnen opmaken voor een mooi hockeytoernooi in Rio.

Ik wens voor alle Nederlandse sporters dat 2015 een net zo succesvol sportjaar als 2014 wordt. Want sportieve topprestaties zijn niet alleen voor de kijker om van te genieten, maar bovenal een inspiratiebron voor jonge en oudere Nederlanders om meer te sporten en te bewegen. Daarbij kijk ik uiteraard al uit naar grote evenementen die wij in Nederland gaan organiseren, zoals WK Beachvolleybal, Grand Départ in Utrecht en Homeless Soccer Cup in Amsterdam, en - mede uit eigen belang - wens ik deze winter heel graag de 16e Elfstedentocht. Dan wens ik er stiekem bij dat met al deze mooie evenementen in 2015 het Olympisch waakvlammetje voor 2028 weer wat verder ontbrandt.
 
Als voorzitter van een bond waarbij wij een mooi evenwicht kennen tussen mannen en vrouwen zowel op het veld als bestuurlijk, wens ik dat de Nederlandse sport meer vrouwen en meer jongeren op bestuursposities krijgt. En dat we met alle bonden samen werken aan een sportcultuur waar sportiviteit & respect voorop staan en we uitwassen als geweld op de velden, doping, matchfixing en corruptie ver achter ons laten.

Maar mijn allergrootste wens is dat we met elkaar positief en gezond in het leven blijven staan, en het woord crisis niet meer in de mond nemen, maar genieten van en voortbouwen aan onze mooie Nederland.

Goede voornemens
Goede voornemens. Ik ben niet van de goede voornemens. Tenminste niet per 1 januari, want dat zijn in de praktijk toch vaak loze beloftes aan je zelf. Ik vind dat je continu goede voornemens moet hebben. Voor mij betekent dat onder meer dat ik ondanks drukke werkzaamheden genoeg tijd heb voor mijn vrouw, kinderen en familie, dat ik gedisciplineerd blijf sporten, en dat ik ook leuke nieuwe initiatieven kan blijven ondernemen.

Erik Cornelissen is sinds juni 2014 voorzitter van de hockeybond. Daarvoor was hij een half jaar interim-directeur van Stichting Topsport Amsterdam en van 2008 tot 2013 voorzitter van hockeyvereniging Amsterdamsche H. & B.C. In een verder verleden was Cornelissen eerst advocaat bij Stibbe en werkte hij daarna bij een aantal mediabedrijven (o.m. Endemol en Talpa) op het terrein van fusies en overnames, strategie en juridische zaken. Vervolgens was Cornelissen actief als CFO van TV-producent BlazHoffski. Na de verkoop van dit bedrijf aan Warner Bros. werd hij actief als zelfstandig ondernemer en investeerder in de media-industrie.

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst