Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Waarom studeren aan de ...?-Item

Waarom studeert Elles van Leeuwen aan de internationale hogeschool NHTV te Breda? 30 september 2008

Elles van Leeuwen
Geboortejaar: 1986 + + Vooropleiding: MTRO Toeristische Informatie te Utrecht + + Start studie vrijetijdsmanagement, specialisatie sportmanagement: 2006 + + Opmerkelijk: “Ik hoop in de toekomst grootschalige sportevenementen mogen te organiseren, met als grootste ambitie de Olympische Spelen 2028.”

1. Waarom heb je gekozen voor een sportgerelateerde managementopleiding?
“Na de MBO-studie ‘Toeristische Informatie’ wilde ik mezelf graag verder ontwikkelen. Een logische vervolgstudie is de studie ‘Management Toerisme’ aan de internationale hogeschool NHTV te Breda, toch wilde ik iets anders. Na enig speurwerk kwam ik erachter dat er aan dezelfde hogeschool ook een studie vrijetijdsmanagement met specialisatie sportmanagement bestond. Dit is precies iets wat ik zocht; het organiseren van evenementen en dan ook nog voor de sport, waar mijn grote passie ligt, een perfecte combinatie.”

2. Waarom zou je deze opleiding/studie aanraden bij aankomende studenten?
Welke toegevoegde waarde heeft deze opleiding/studie?

“Vrijetijdsmanagement is een brede studie met vier specialisaties (creative industries, leisure product management, evenementenmanagement en sportmanagement). Het eerste jaar bestaat uit een verkenning van elke specialisatie, waardoor je aan het eind van het eerste jaar je keuze kan maken. Door mijn vooropleiding had ik de mogelijkheid om het eerste jaar over te slaan, hierdoor heb ik gelijk bij de start van mijn studie mijn specialisatie gekozen. Door mijn passie met sport was mijn keuze voor ‘sportmanagement’ snel gemaakt. Als jij ook iemand bent die als eerste de sportpagina in de krant open slaat, dan is ‘sportmanagement’ een studie voor jou!”

3. Welk onderdeel mis je ofwel: wat zou volgens jou aan je opleiding
toegevoegd mogen worden?

“Werken in projectteams vereist veel studieruimte. De eerste twee jaar binnen de studie was dit door de verhuizing van de studie vrijetijdsmanagement onvoldoende, waardoor samenwerken met acht personen niet optimaal verliep. Na verbouwing zijn de faciliteiten voor studiegroepen verbeterd. Er zijn meer ruimtes beschikbaar waardoor de samenwerking binnen projectgroepen is verbeterd. De studie gaat de juiste kant op, we beschikken nu zelfs over een eigen werkplek voor het vierdejaars project.”

4. Waar hoop je later na je studie te kunnen gaan werken, welk soort baan ambieer je?
“In mijn derde jaar heb ik stage gelopen bij stichting EK Zwemmen 2008. Tijdens deze stage heb ik de ‘side events’ georganiseerd. Er was een speciaal EKNZB house opgericht waar tal van evenementen plaatsvonden. Het EK Zwemmen vond plaats van 13 t/m 24 maart 2008. Het was een geweldige ervaring om aan mee te werken. Met dit in mijn achterzak hoop ik ook in de toekomst grootschalige sportevenementen te organiseren, met als grootste ambitie de Olympische Spelen 2028.”

5. Wat zou er volgens jou in de Nederlandse top- of breedtesport geheel
anders geregeld of georganiseerd moeten worden en waarom? Hoe zou je het
aanpakken?

“De media moet meer aandacht geven aan de gehandicaptensport. Deze topsporters trainen en presteren evenveel of zelfs meer dan de ‘normale’ topsporter. Ze verdienen dan ook die (extra) aandacht die de ‘normale’ topsporters ook krijgen.”

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst