Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Sportmarketing in de praktijk-Item

House of Sports – Events & Clinics 14 juni 2011

door: Ruud van Doornik

Vanuit de full service filosofie van House of Sports kunnen wij onze klanten ook van dienst zijn bij de volledige organisatie van evenementen. Het draait bij evenementen vaak om ‘brand experience’. Een event biedt merken de gelegenheid om direct in contact met de doelgroep te komen en de gewenste merkbeleving overbrengen. De events die wij organiseren worden dan ook meestal samen met de klant ontwikkeld en intern is er een continue ‘lijntje’ tussen operatie en consultancy.

Run Buy Fly
Iedereen die wel eens met het vliegtuig heeft gereisd kent het ‘See Buy Fly’taxfree shoppen. Voor onze klant, de reisorganisatie CheapTickets, bedachten wij het Run Buy Fly concept. Bij dit concept kunnen deelnemers aan hardloop evenementen per gelopen kilometer sparen voor korting op vliegreizen bij CheapTickets. Run Buy Fly is inmiddels bij diverse grote loopevenementen aangesloten en biedt zowel de organiserende partijen als de lopers toegevoegde waarde. Een mooi voorbeeld van creatief inspelen op een match van doelgroepen.


AEGON en Ajax StreetWise

House of Sports adviseert AEGON in alle facetten van het sponsorship van Ajax. Samen met de Ajax Foundation en collegabureau SCIANDRI hebben wij Ajax StreetWise ontwikkeld en uitgevoerd in opdracht van Ajax. Dit ´MVO-project´ van Ajax wordt door AEGON van harte ondersteund. Ajax StreetWise bestaat uit het Ajax StreetWise scholenproject waarbij basisscholen een week lang Ajax les krijgen waarbij de waarden sportiviteit, respect en gedrag hoog in het vaandel staan. Daarnaast worden er met Ajax StreetWise clinics op straat georganiseerd en monden beide onderdelen uit in de grote Ajax StreetWise finale, honderden enthousiaste kinderen. De Ajax selectie is actief betrokken bij Ajax StreetWise. Zelfs in de week voorafgaand aan de kampioenswedstrijd tegen FC Twente stuurde coach Frank de Boer zijn selectie naar Betondorp om daar de Amsterdamse jeugd de fijne kneepjes van het voetbal bij te brengen tijdens de Ajax StreetWise finale!

NK Knikkeren
Onlangs hebben we het Nederlands Kampioenschap Knikkeren aan onze Events activiteiten kunnen toevoegen. Wat is er kinderlijker dan knikkeren? Is er iemand in Nederland te vinden die vroeger niet heeft gekikkerd? Marketinghaakjes te over! Daar dacht hoofdsponsor Red Band net zo over. Wij organiseerden op vijftien plaatsen in het land voorronden die uiteindelijk leidden naar de grote finaledag. Red Band pakte uit met een opvallende en succesvolle sales promotion op de winkelvloer, ondersteund met een landelijke campagne.

Naast een marketinggerichte aanpak van evenementen voor onze (consultancy)klanten,hebben wij als echte sportliefhebbers ook de ambitie om grote (inter)nationale sportevenementen te organiseren. Deze evenementen staan op zichzelf en organiseren wij in nauwe samenwerking met een sportbond of –organisatie. De afgelopen jaren hebben wij mogen organiseren:
• ‘La Vuelta Hollanda, ofwel de ronde van Spanje, een prachtig internationaal wielerspektakel dat de provincie Drenthe een aantal dagen in zijn greep heeft gehouden voor de start. Massale publieke belangstelling, veel enthousiasme langs het parkoers en een toertocht op het circuit van Assen met tienduizend deelnemers. De eerste vier etappes in Nederland werden eveneens door ons georganiseerd.
• Ook hebben wij de kroon op het pionierswerk van Pieter van den Hoogenband mogen zetten. Dankzij zijn unieke prestaties en zijn voortrekkersrol om in Eindhoven topsportfaciliteiten te creëren kon het Europees Kampioenschap naar Nederland worden gehaald. In nauwe samenwerking met de KNZB konden we het EK Lange Baan (2008) en EK Korte Baan (2010) vormgeven.

Op dit moment zijn wij bezig met de organisatie van het EK Waterpolo dat in januari 2012 in Eindhoven wordt gespeeld. De regerende Olympisch, Wereld-, en Europees kampioenen zullen aanwezig zijn waarmee er wederom topsport op het allerhoogste niveau te bewonderen zal zijn in ons land. Bij al deze evenementen verzorgden wij het venue management, sponsorwerving, marketing en hospitality.

Alle bovengenoemde activiteiten hebben één ding gemeen: samen met de klant het concept ontwikkelen, op maat om de geformuleerde doelstellingen te bereiken.

Ruud van Doornik is werkzaam bij House of Sports.
« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst