Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Nieuwsberichten-Item

Toegeven aan Oranjekoorts maar dan met klasse 29 maart 2012

door: Thomas van Zijl | 29 maart 2012

Het EK Voetbal, de Olympische Spelen en jaarlijks terugkerende topevenementen als de Tour de France en Wimbledon; de komende zomer staat bol van de sport. Met een beetje geluk valt er Nederlands succes te beleven en dossen massa’s mensen zich uit in het oranje. Wie dat modieus wil doen kan terecht bij het nieuwe bedrijf ShirtsofHolland.com.

Toen Nederland twee jaar geleden de WK-finale haalde, was er voor Mark Boekraad geen houden meer aan. Ook hij moest er aan geloven en hulde zich in het oranje. En toen realiseerde hij zich dat er voldoende shirts en polo’s te krijgen zijn, maar dat het goed zoeken is naar stijlvolle kleding van betere kwaliteit. Kijk om je heen op Koninginnedag. Je struikelt over prullaria, goedkope rommel. Ergens diep weggestopt in de kast heb ik ook nog zo’n hemd liggen. Ieder jaar neem ik me voor dat het de laatste keer is dat ik het draag.” Boekraad ging op zoek naar een oplossing en vond die in het starten van een eigen bedrijf. Samen met twee vrienden staat hij aan de basis van ShirtsofHolland en verkopen ze nu overhemden die nationale trots uitstralen, maar die mensen óók gewoon aan kunnen naar hun werk.

Boekraad ziet in de overhemden die ShirtsofHolland op de markt brengt een geheim supporterswapen. De dragers ervan hoeven zich niet langer te schamen en gaan er aanzienlijk minder snel in gaan zweten. Ze voelen zich er beter in. “Een van onze partners werkt al jaren in de mode. Wij hebben dus een goed zicht op wat kwalitatief wel en niet mee kan.” De overhemden worden met de hand gemaakt en zijn van het allerbeste katoen. Ze zijn voorzien van unieke Hollandse details zoals een geborduurde leeuw, oranje stiksels, oranje knoopsgaten en een rood-wit-blauw contrast in de boord en naden. Via de webshop zijn er al blauwe en witte exemplaren te bestellen, beide met een oranje leeuw op de borst. Een geheel oranje overhemd is nog niet te vinden. Boekraad: “Die stof is in heel Europa momenteel schaars en wij doen geen concessies aan de kwaliteit. Het moet allemaal piekfijn in orde zijn.”

Boekraad gaat er vanuit dat heel Nederland de komende maanden weer Oranje kleurt. Of de fans dat doen door en masse voor ShirtsofHolland te kiezen is nog even de vraag. “Wij hebben geen marktonderzoek verricht, maar natuurlijk wel navraag gedaan bij onze vrienden in ons netwerk. Daar is enthousiasme groot. Salesdoelstellingen nu naar buiten brengen, dat heeft niet zoveel zin. Onze eerste missie is om deze zomer in ieder geval goed zichtbaar te zijn, dat zou mooi zijn. ShirtsofHolland richt zich op consumenten via de webshop, maar heeft heel wat business-to-business-relaties en ziet ook in dat segment meer dan genoeg kansen. “Sponsors van grote sportbonden gaan naar evenementen en staan op beurzen in polo’s die vaak eigenlijk net niet kunnen. In dat geval kunnen onze overhemden een uitkomst bieden en eventueel ook worden aangepast aan de wensen van het bedrijf.”

Het wordt voor Boekraad en zijn compagnons een spannende zomer. Een groot marketing- en reclamebudget, daar gelooft het kersverse bedrijf namelijk niet in. “Partners die met ons in zee gaan, moeten het ons gunnen, iets zien in het idee, het oranjegevoel willen meemaken. Tot nu toe zijn de reacties positief. We zijn met verschillende mediapartijen in gesprek om te kijken of we een businessmodel kunnen ontwikkelen dat voor alle betrokkenen interessant is.” Goodwill of niet; veel valt of staat uiteraard ook met de prestaties van Nederlandse sporters deze zomer. “Als er mooie resultaten worden geboekt, wordt men vanzelf enthousiaster en heeft dat ook zo zijn effect op de Oranjekoorts. Sport kan daarin veel betekenen, maar het zou ons bijvoorbeeld ook niet slecht uitkomen als Prins-Willem Alexander binnenkort het stokje van zijn moeder overneemt…”
 
Voor meer informatie: klik hier

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst