Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Nieuwsberichten-Item

Oud-coureur zet met blueOn bike bedrijf in wielerkleding op 15 maart 2012

door: Thomas van Zijl | 15 maart 2012

Voor de echte liefhebber is wielrennen meer dan af en toe een rondje fietsen. Het is precies deze groep die oud-coureur Paul Sneeboer hoopt te interesseren voor de producten van blueOn bike. Hij biedt vooral wielerkleding aan, maar voor wie daar niet genoeg aan heeft zijn er ook boeken, posters en clinics.

Sneeboer zette zijn bedrijf vrij snel na zijn carrière als actief wielrenner op. Hij reed voor Nederlandse amateurformaties en was vier jaar beroepsrenner in Portugal. “Er waren jongens met meer talent, maar door mijn instelling kon ik als knecht van waarde zijn voor de ploeg.” Na de Portugese periode probeerde Sneeboer een jaar lang om zich in Noord-Europa in de kijker te rijden bij grote ploegen, maar die poging liep op niets uit. “Ik werd in het begin van het seizoen ziek omdat ik te licht was en bleef het hele jaar doorkwakkelen. Mijn prestaties waren niet goed genoeg om een stap te maken, maar de keuze om te stoppen met topsport was geen gemakkelijke.” Sneeboer richtte zich op het afronden van zijn studie Commerciële Sport Economie aan de Johan Cruyff University. Tijdens zijn laatste stage kwam hij tot het inzicht dat werken binnen een groot bedrijf niets voor hem is. Liever staat hij op eigen benen, met de oprichting van blueOn bike als gevolg.

Wielerkleding is er in Nederland voldoende. Het gaat Sneeboer om de kwaliteit, die moet hoogstaand zijn. Voordat de lijn van blueOn bike in productie ging, stapte hij in de auto op weg naar Italië om mogelijke fabrikanten een voor een langs te gaan. Het assortiment is nog klein, maar de eerste truien, broeken en vesten zijn inmiddels gemaakt en verkocht. Sneeboer: “Tot nog toe is alle kleding in het zwart, de kleuren volgen later. Ik vind het belangrijker dat ik in deze eerste fase al iedereen kan bedienen, heren en dames.” Wie interesse heeft kan online bestellen, maar Sneeboer zoekt zijn doelgroep eveneens op tijdens evenementen. “Van de honderd mensen die daar mijn stand passeren, lopen er negentig voorbij. Dat is geen ramp. Het gaat me om de tien mensen die wel blijven staan. Die pik er zo uit, dat zijn de mensen die echt van het fietsen willen genieten en bereid zijn daar iets meer voor te betalen.”

Sneeboer wil ‘gevoel’ leggen in de blueOn bike-producten. “Mijn voorbeeld is een bedrijf uit Groot-Brittannië. Het is geen grote speler, maar heeft een vaste schare fans die zich niet zomaar aansluiten bij de massa. Ze kiezen samen voor iets bijzonders. Dat model heb ik voor ogen.” Mogelijke blueOn bike-adepten hoeven het niet bij kleding alleen te laten. Ze kunnen ook posters en boeken kopen, clinics volgen – onder anderen met Nederlands kampioen Pim Ligthart - en in september een fietsweekend meemaken in Lombardije als daar de laatste wielerklassieker van het seizoen verreden wordt. Het is volgens Sneeboer een prachtige streek om te fietsen. “Wielrennen is meer dan een fiets pakken en wegrijden. Tijdens het weekend genieten we samen van de koers, de fiets en de omgeving. De trip naar Italië is een beleving voor iedere liefhebber.”

BlueOn bike is pas net uit de startblokken. Op dit moment doet Sneeboer veel alleen. Voor speciale projecten, bijvoorbeeld de clinics, zoekt hij samenwerking met anderen. “Ik moet reëel zijn. In dit stadium ben ik, om het in mijn eigen woorden te zeggen, nog geen beroepsrenner in het wereldje. Ik kom net kijken, moet me nog bewijzen. Dit zijn de maanden dat het er om gaat spannen. Ik ben heel lang bezig geweest met de voorbereiding. BlueOn bike staat er goed voor, nu moet er gepiekt gaan worden. Zo werkt het in het wielrennen en zo werkt het voor blueOn bike ook.”

Voor meer informatie: www.blueonbike.nl
« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst