Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Nieuwsberichten-Item

Plan Plan Sport ideaal planningssysteem voor sportclubs 19 februari 2009

door: Kayan Bool | 19 februari 2009 

Het internet is tegenwoordig het ideale platform om mensen te informeren en antwoord te geven op vele vragen. Zo bieden steeds meer sportverenigingen – voor zover van toepassing – de mogelijkheid aan leden om online banen te reserveren. Plan Plan Internet BV ontwikkelde software die deze optie mogelijk maakte.

Plan Plan Internet BV is sinds 1993 actief op het gebied van software. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het produceren van software dat gebruik maakt van internet, zodat de gebruikers ermee vanaf iedere computer kunnen werken. Daarnaast ontwikkelt Plan Plan Internet BV websites die voldoen aan de wereldstandaard, opgesteld door het World Wide Web Consortium (W3C). Tot slot biedt het bedrijf de mogelijkheid om foto’s te maken die op de betreffende websites geplaatst kunnen worden. In 2006 kwam Plan Plan Internet BV op de 58e plaats van de ‘Innovatie Top 100’ van Nederland met het softwarepakket ‘Internet Zwemscore’.

Vanaf thuiscomputer tennisbaan reserveren
Eind vorig jaar introduceerde Plan Plan Internet BV een nieuw softwarepakket: Plan Plan Sport. Daarmee kunnen sportverenigingen of exploitanten sportactiviteiten inplannen, bijvoorbeeld van tennisbanen, squashbanen, zwembaden, zonnebanken et cetera. De sportvereniging kan zelf in het systeem de te verhuren sportfaciliteiten invoeren, de beschikbaarheid bekijken, het logboek inzien, een rooster maken, facturen en herinneringen versturen naar klanten en zelfs een in huisstijl samengestelde nieuwsbrief verzenden. “Op de website van de betreffende club zal een link worden geplaatst naar het reserveringssysteem”, vertelt Klaas Pieterman, informatieanalist van Plan Plan Internet BV. “Daar kunnen leden via een inlogcode en inlognaam vanuit hun eigen huis bijvoorbeeld een tennisbaan reserveren voor een bepaald tijdstip”, aldus Pieterman. De leden kunnen vervolgens zelfs direct betalen via het betaalsysteem iDEAL.

Kiezen uit bundel reserveringen
De software van Plan Plan Sport bestaat uit een reserveer-, beheer- en receptiemodule. Via de laatste module kan de vereniging ook telefonisch reserveringen invoeren. De software wordt niet in zijn geheel gekocht. “Sportverenigingen betalen voor een bundel reserveringen. Op het moment dat de bundel op is, kan de club eenvoudig weer een nieuwe bundel bestellen”, legt Pieterman uit. Er zijn drie bundels waar verenigingen uit kunnen kiezen. Aangezien er geen contract is, kan de vereniging stoppen wanneer zij wil. Op dit moment is de software op vijf locaties in Nederland in gebruik.

Voor meer informatie: www.planplansport.nl en www.planplaninternet.nl

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst