Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Nieuwsberichten-Item

Oud-profwielrenner Danny Nelissen terug in de schoolbanken 19 augustus 2008

door: Roel Mazure | 19 augustus 2008 

In september start het Johan Cruyff Institute for Sport Studies de tweede editie van de opleiding International Master of Sport Management. De studie wordt zowel in Amsterdam als in Barcelona gegeven. In Amsterdam gaan twee groepen studenten in het Olympisch Stadion aan het werk. Een van hen is oud-wielrenner Danny Nelissen.

Hoewel de opleiding tot International Master of Sport Management ontwikkeld is voor voormalige topsporters die zich verder willen ontwikkelen, staat de opleiding ook open voor derden. Een passie voor sport is daarbij wel een voorwaarde. Doel van het programma is het ontwikkelen van inzicht in alle aspecten van sportmanagement. Belangrijk onderdelen daarbij zijn het ontwikkelen van algemene managementinzichten en leiderschap. Die onderwerpen staan dan ook op het curriculum van de opleiding. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan belangrijke financiële aspecten rond de sport, zoals sponsoring en fondsenwerving. De opleiding besteedt bovendien de nodige aandacht aan het organiseren van sportevenementen en het beheren van sportaccommodaties.

Een van de ex-topsporters die vanaf september teruggaan naar de schoolbanken is Danny Nelissen. Volgens het Cruyff Institute is hij precies het type student waarvoor de masteropleiding is ontwikkeld. “Een man met hart voor de sport”, aldus het persbericht dat het instituut daarover heeft doen uitgaan. De uitdrukking is – uiteraard onbedoeld – enigszins wrang. Nelissen was namelijk van 1990 tot 1994 profwielrenner bij de voormalige PDM-ploeg. Hij moest echter vanwege hartritmestoornissen terugkeren naar de amateurs. Daar werd hij in 1995 wereldkampioen op de weg. Dat leverde Nelissen bovendien de titel ‘Sportman van het Jaar’ op. Na nog twee jaar bij de Rabo-ploeg te hebben gereden, kreeg Nelissen weer last van zijn hart, waarna hij zijn actieve sportcarrière beëindigde.

Nelissen zei de sport echter niet vaarwel; als commentator bij Eurosport bleef hij dicht bij de sport. 
Volgens het persbericht van het Johan Cruyff Institute was Nelissen al langere tijd op zoek naar een MBA-opleiding in de sportmarketing, maar kon hij in de VS en Engeland geen opleiding vinden die hem paste. Over de opties die het Johan Cruyff Institute bood, was hij wél enthousiast.

Voor meer informatie over de International Master of Sport Management: www.cruyffinstitute.org

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst